Het UMCG doet er alles aan om de periode met minder operatiekamers zo kort mogelijk te houden.

In het hele land hebben ziekenhuizen te maken met sluiting van bedden door een tekort aan personeel. In het UMCG is het - dankzij grote inzet van medewerkers -  tot nu toe gelukt om nagenoeg alle zorg te blijven verlenen. Echter, het punt is bereikt dat het UMCG noodgedwongen de operatiecapaciteit moet verminderen. Dit betekent dat tot eind 2018 4 van 29 operatiekamers worden gesloten.

Vanzelfsprekend blijft het UMCG als academisch centrum complexe en acute zorg bieden aan patiënten. Voor operaties die niet noodzakelijk in het UMCG hoeven plaats te vinden, wordt in overleg met de patiënt naar andere oplossingen gezocht, bijvoorbeeld verwijzing naar een ander ziekenhuis. In dat geval zal het UMCG contact met u opnemen.

Het UMCG doet er alles aan om de periode met minder operatiekamers zo kort mogelijk te houden. Er worden extra medewerkers opgeleid (gespecialiseerde verpleegkundigen en klinisch ondersteunend personeel) en er worden maatregelen getroffen om personeel te behouden, nieuw personeel te werven en het werk anders te organiseren.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : UMCG
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: UMCG vermindert operatiecapaciteit
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 17 juli 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!