Eén van de activiteiten binnen het project is het ontwikkelen van euregionale zorgtrajecten

Het project Common Care, waarin het UMCG samenwerkt met zorginstellingen in de noordelijke Nederlands-Duitse grensstreek aan grensoverschrijdende zorg, heeft een subsidie ontvangen van 1 miljoen euro.

Common Care heeft een tweeledig doel: het ontwikkelen van een duurzame infrastructuur voor grensoverschrijdende zorg, en het verbeteren van de toegankelijkheid en een efficiënt gebruik van het zorgaanbod in de Eems Dollard grensregio. De deelnemende partners gaan onderzoeken hoe zij de zorgcapaciteit optimaal kunnen benutten bij fluctuaties in aanbod en vraag en medisch specialistische capaciteit. Bijvoorbeeld of een tekort aan Duitse reumatologen en endocrinologen of aan Nederlandse kinderartsen en MDL-specialisten kan worden opgelost door grensoverschrijdende verplaatsing van de zorgprofessional of de patiënt.

Eén van de activiteiten binnen het project is het ontwikkelen van euregionale zorgtrajecten voor orthopedie en radio-/protonentherapie, waarbij uitwisseling van patiënten tussen beide buurlanden plaatsvindt. Doel is om patiënten, die woonachtig zijn in het grensgebied, dichtbij huis de zorg kunnen bieden die zij nodig hebben. 

Andere partners in het project zijn: Ommelander Ziekenhuis Groningen, Treant Zorggroep,  de Universitätsklinik für Medizinische Strahlenphysik van het Pius-Hospital, Klinikum Leer en daarnaast een netwerk van andere ziekenhuizen, zorgverzekeraars en patiëntenorganisaties.

Common Care is een Interreg-project uit het subsidieprogramma de Europese Unie en wordt gefinancierd vanuit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), het Ministerium für Bundesangelegenheiten Niedersachsen en de provincies Drenthe en Groningen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : UMCG
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: 1 miljoen euro subsidie voor grensoverschrijdende zorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 18 okt 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!