Het streven is om per 1 januari 2020 een volledig rookvrij terrein te hebben

Het terrein tussen de parkeergarage en de hoofdingang van het Leidsch Universitair Medisch Centrum (LUMC) wordt vanaf 21 december rookvrij. Patiënten, bezoekers en medewerkers die toch willen roken, kunnen vooralsnog terecht bij twee abri’s die aan de achterzijde van het pand zijn geplaatst.

De werkzaamheden zijn vrijdag 7 december gestart. Het streven is om per 1 januari 2020 een volledig rookvrij terrein te hebben. Op deze manier is er voor iedereen een rookvrije toegang tot het LUMC. 

Ieder jaar overlijden 20.000 mensen aan de gevolgen van roken. Het is daarmee de belangrijkste oorzaak van ziekte en vroegtijdig overlijden die we kunnen voorkomen. Sinds juli 2018 is het LUMC aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij. Samen met andere organisaties die bij de alliantie zijn aangesloten, zet het LUMC zich in voor een rookvrije generatie, een samenleving waarin niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van het roken van tabak en waarin kinderen rookvrij opgroeien.

Het LUMC biedt medewerkers, studenten en patiënten die roken, begeleiding aan bij het stoppen en organiseert regelmatig stoppen-met-roken cursussen. Ook in de Leidse spreekkamers worden rokers actief door hun behandelend arts gewezen op de gevolgen van roken en verwezen naar de mogelijkheden om onder begeleiding te stoppen. Rookvrij draagt bij aan gezond ouder worden.

Bij de parkeergarage en hoofdingang staan borden die verwijzen naar de rookzones. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : Rookvrije generatie
  • Bron bij dit artikel: : LUMC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Terrein hoofdingang LUMC per 21 december rookvrij
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 09 dec 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!