Dit blijkt uit een meting die de NVZ na de campagne van afgelopen voorjaar heeft uitgevoerd

Het aantal ziekenhuismedewerkers dat zich heeft laten vaccineren tegen de griep is gestegen van gemiddeld 13 naar 24 %. Dat blijkt uit de meting die de NVZ na de campagne van afgelopen voorjaar heeft uitgevoerd.
 
NVZ-bestuurder Arno Timmermans noemt de griepcampagne die is gevoerd ‘een mooi eerste succes’ dat we volgend jaar verder moeten uitbouwen. Timmermans: ‘We zijn er uiteraard nog niet. 24% is mooi maar we zien volgend jaar graag een nog hogere vaccinatiegraad. Uiteindelijk willen wij als ziekenhuizen natuurlijk goede en tijdige zorg aan onze patiënten leveren, ook tijdens de jaarlijkse griepperiode’.
 
Het griepseizoen van 2017/2018 was ongekend fel en lang. Het leidde tot uitval van personeel dat ook ziek werd en daardoor het opschorten van planbare zorg. Timmermans: ‘Dat willen we uiteraard voorkomen en daarom is het wenselijk dat de vaccinatiegraad nog verder omhooggaat. De tekenen daarvoor zijn positief. We zien nu dat bij 97% van de ziekenhuizen de vaccinatiegraad is toegenomen. In 37% van deze instellingen is de vaccinatiegraad zelfs meer dan verdubbeld.’
 
Voorkomgriep.nl
In oktober vorig jaar lanceerde de NVZ, samen met de academische ziekenhuizen (NFU), de specialisten (FMS) en verpleegkundigen en verzorgenden (V&VN) de campagne voorkomgriep.nl. Daarbij werden de instellingen ondersteund met uitvoerig campagne materiaal dat ziekenhuizen naar eigen inzicht konden inzetten.
 
Flexibele prikkar
Het succes van de campagne schuilt, zo melden instellingen, in de toegankelijkheid van het vaccin, uitleg en promotie. Het vaccin werd actief aangeboden op momenten dat het personeel goed uitkwam. Het inzetten van een flexibele prikkar en actieve uitleg over het de werkzaamheid van het vaccin hebben bijgedragen aan de stijging van de vaccingraad.
 
Vervolg
Het succes van deze campagne vraagt om een vervolg. Op welke manier hieraan invulling gegeven wordt, is onderwerp van gesprek. Timmermans: ’We zien aan de cijfers dat er een stevig draagvlak is ontstaan voor vaccinatie. We mikken volgend jaar op een verdere stijging. Het gegeven dat minister Bruins alle ziekenhuizen een persoonlijk videoboodschap heeft gestuurd heeft zeker bijgedragen aan de stijging van de vaccinatiegraad’


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NVZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Griepvaccinatiegraad ziekenhuizen na campagne bijna verdubbeld
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 26 jan 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!