Erasmus MC en het IJsselland Ziekenhuis werken samen op het gebied van buikwandchirurgie

Samenwerking IJsselland Ziekenhuis en Erasmus MC op gebied van buikwandchirurgie bestendigd.

Op 22 maart openden RvB-voorzitters Albert van Wijk en Ernst Kuipers het zogenaamde Buikwandcentrum IJsselland Ziekenhuis - Erasmus MC.

Buikwandchirurgie is een relatief nieuwe loot aan de stam van de chirurgie. De laatste jaren zijn nieuwe en betrouwbare operatietechnieken ontwikkeld, waarmee tegenwoordig ook voorheen onbehandelbare grote en soms ook door darmfistels gecompliceerde buikwandbreuken behandeld kunnen worden.

Sinds 2012 werden patiënten, die voor een complexe buikwandbreuk (meestal na een operatie) naar het Erasmus MC verwezen werden, in een samenwerkingsverband in het Havenziekenhuis geopereerd. Na sluiting van de operatieafdeling van het Havenziekenhuis is gezocht naar een nieuwe locatie voor deze gecompliceerde operaties, namelijk het IJsselland Ziekenhuis.

Vanaf 22 maart worden de buikwandoperaties na een inmiddels geslaagde proefperiode uitgevoerd door een team, bestaande uit drie chirurgen, vijf promovendi en een physician assistant onder leiding van prof.dr. Johan Lange, chirurg in het Erasmus MC. In het nieuwe centrum zal ook het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de buikwandchirurgie verder voortgezet worden.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Erasmus MC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Gecompliceerde buikwandoperaties in IJsselland
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 25 mrt 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!