Schrijf jij graag over je vakgebied en dagelijks werk en/of redigeer jij graag teksten en/of heb je meer organisatorische vaardigheden?

ZorgKrant.nl heeft een rijke historie en kan de afgelopen jaren gezien worden als een populaire knipselkrant voor de Nederlandse Zorg en Welzijnssector. Dit met specifieke aandacht voor zorgprofessionals.

Een klein groepje enthousiaste vrijwilligers selecteert de aangeboden nieuwsberichten en zorgt voor publicatie binnen onze website, e-mail nieuwsbrief en sociale media.

De meerderheid van de berichten zijn afkomstig van gerenommeerde partijen zoals VWS, Universiteiten, belangenorganisaties en kennisinstituten. In de regel worden deze zonder inhoudelijke wijzigingen overgenomen.

Van knipselkrant naar kritische journalistiek?

Wij zien dat de kritische en onafhankelijke vak journalistiek, vooral binnen de V&V sector, de afgelopen jaren sterk is afgenomen. Steeds vaker ervaren wij de noodzaak om kritische vragen te stellen en zelf enig onderzoek te doen naar de achtergronden, etc.

Met dit handjevol vrijwilligers alleen is het niet haalbaar, we hebben jou en vele andere nodig om hierin te groeien, beleidsmakers en nieuwsbrengers alert te houden en de doelgroep gratis te blijven voorzien van onafhankelijke en hoogwaardige informatie!

Omdat de Nederlandse zorg en welzijnssector enorm gesegmenteerd is en bestaat uit vele honderden specialismen en aandachtsgebieden willen wij onze redactie groeperen rondom enkele grote thema’s zoals de GGZ, jeugdzorg, ouderenzorg, arbeidsvoorwaarden, onderwijs, etc.

Wie zoeken wij?

Voor ieder thema zoeken wij een coördinator en meerdere redacteurs die zich bezig willen houden met het realiseren van relevante artikelen rondom dit specifieke thema. Dit kan een reactie zijn op een bestaand persbericht of een diepte interview met een koploper, etc.

Daarnaast zoeken wij mensen die een bijdrage kunnen leveren aan het opzetten en ondersteunen van het netwerk van thema coördinatoren, het opstellen van een concept redactiestatuut, noodzakelijke protocollen, etc.

Tot slot zijn er vacatures rondom activiteiten zoals fondswerving, marketing, grafische vormgeving, techniek, juridische zaken en het taalkundig verbeteren van dit soort teksten….

Gevraagde ervaring en opleidingen?

Ervaring en erkende opleidingen zijn welkom maar voor de meeste taken niet noodzakelijk. We gaan uiteindelijk een groeiproces door en gaan stap voor stap ontdekken wat voor jouw als individu en voor ZorgKrant.nl / stichting Care Net Holland (CNH) de beste mogelijkheden geeft!

Het nakomen van afspraken, enige inzet en enthousiasme zijn dan ook onze belangrijkste eisen voor de meeste rollen / functies.

Zodra haalbaar willen wij meer investeren in de onderlinge ondersteuning / coaching en het opzetten van trainingen.

Om hoeveel tijd gaat het?

Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van jouw rol en mogelijkheden. Met veel auteurs worden bijvoorbeeld geen afspraken gemaakt over tijd maar wel over het aantal artikelen per periode. Zo kan iemand er voor kiezen om bijvoorbeeld wekelijks een artikel aan te leveren en/of meerdere dagen in de week betrokken te zijn bij de dagelijkse nieuwsvoorziening, etc.

Wat staat hier tegenover?

Via ZorgKrant.nl en de stichting Care Net Holland (CNH) heeft u een groot bereik, mogelijkheden om een actieve bijdrage te leveren aan het versterken van de onafhankelijke en kritische journalistiek!

Uiteraard bouwt u met deze activiteiten aan uw CV, blijft u up-to-date en vergroot u uw eigen kennis, netwerk en vaardigheden!

In deze fase is het niet haalbaar om hier ook een financiële (vrijwilligers) vergoeding tegenover te stellen. In uitzonderlijke situaties, na overleg, worden bepaalde onkosten vergoed.

Wie zijn wij?

Wij bestaan op dit moment uit een klein groepje mensen waarvan de meeste al tientallen jaren betrokken zijn bij de stichting Care Net Holland (CNH), de initiatiefnemer van o.a. het nationaal ZorgPortaal.nl.

Een aantal jaren terug heeft CNH de samenwerking met een groot aantal commerciële partners beëindigd en zijn veel activiteiten zoals het nationaal ZorgPortaal gestopt. Een klein groepje vrijwilligers is verder gegaan met ZorgKrant.nl.

De meeste betrokkenen hebben een achtergrond als zorgprofessional, zijn niet meer praktiserend, gepensioneerd en/of chronisch patiënt. Tot nu toe zijn zij vrijwel alle werkdagen in staat geweest om nieuws te leveren en het aantal bezoekers te versterken.

Met het verwijderen van alle tracers en cookies van derden en het stellen van strenge voorwaarde aan adverteerders is een nieuwe koers ingeslagen richting een onafhankelijke en transparante nieuwsvoorziening!

De huidige medewerkers kijken uit naar versterking, vernieuwing en een frisse blik vanuit andere invalshoeken!

Meer informatie en/of solliciteren?

Graag gaan wij in op eventuele vragen, op verzoek bellen wij u terug voor een persoonlijke toelichting.

Een uitgebreide sollicitatiebrief is niet nodig, een korte introductie van uw achtergrond en voorkeuren is wenselijk, telefonisch bespreken wij de wederzijdse vragen en maken wij eventueel de eerste afspraken. Uiteindelijk worden de gemaakte afspraken kort samengevat.

Stuur uw mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CNH
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Redactionele ondersteuning gezocht!
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 21 sep 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!