Kinkhoest, hepatitis B of een voedselinfectie... Hoe is het om dit te hebben?

Wat kun je doen om het te voorkomen? Thuisarts.nl en het RIVM ontwikkelden samen een serie korte films over verschillende infectieziekten. Patiënten vertellen over hun eigen ervaringen en medisch deskundigen geven uitleg en praktische tips.

Thuisarts.nl en het RIVM maakten een serie van tien korte films met begrijpelijke en betrouwbare informatie over verschillende infectieziekten.

In de tien films vertellen patiënten over hun ervaringen. Waar loop je als patiënt tegen aan en wat zijn tips voor mensen die nu met die ziekte te maken krijgen? Ook geven deskundigen praktische tips en uitleg over de oorzaken en klachten; met adviezen en de mogelijke behandeling van de infectieziekte.

Het vernieuwende van deze filmpjes is de combinatie van de ervaring van de patiënt, onderbouwd met een uitleg door een deskundige. Met deze films kunnen GGD en huisartsen nog gerichter voorlichting geven aan patiënten. Voor de patiënten en hun omgeving geven de films een beter inzicht in de ziekte.

De tien thema’s
De filmpjes gaan over de volgende onderwerpen:

BRMO
• Norovirus
• Hepatitis A
• Hepatitis B
Hepatitis C
• Kinkhoest
• Krentenbaard
Q-koorts
Scabiës
Voedselinfecties

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!