De wet is vanaf 9 januari van kracht

Zowel de Eerste als de Tweede Kamer zijn akkoord met een aanpassing van de Wet publieke gezondheid, die reizigers uit hoog-risicogebieden verplicht een negatieve PCR-testuitslag te laten zien bij vertrek naar Nederland. Dit geldt voor alle reizigers die per vliegtuig, bus, trein of schip uit deze gebieden naar Nederland komen. Het kabinet wil hiermee voorkomen dat mensen die vanuit het buitenland terugreizen naar Nederland het virus met zich meebrengen. Bovendien is er een mogelijk besmettelijkere variant van het COVID-19-virus aanwezig in een aantal landen.

Het kabinet past de wet aan om iedere mogelijke discussie over de juridische grondslag voor de verplichte negatieve testuitslag, voor zover nodig, te beslechten. Daarnaast blijft het kabinet benadrukken alleen op reis te gaan als het strikt noodzakelijk is. Vakantie en familiebezoek zijn niet-noodzakelijke reizen. Mensen die uit hoog-risicogebieden komen moeten in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

De wet is vanaf 9 januari van kracht. Op 4 januari ging er al een ministeriële regeling in onder de Tijdelijke wet maatregelen covid-19, waarin deze verplichting was opgenomen. Voor reizigers naar Nederland blijft de situatie dus ongewijzigd.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Rijksoverheid
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Rijksoverheid
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Wetswijziging aangenomen: negatieve PCR-test blijft verplicht voor reizigers uit hoog-risicogebieden
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 10 jan 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!