SEH-artsen werken onder hoge druk en staan constant klaar om acute zorg voor de patiënt te verlenen

Het College Geneeskundige Specialismen (CGS) heeft op 8 maart jl. het besluit genomen om de spoedeisende geneeskunde als medisch specialisme te erkennen. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen maakte zich tijdens de consultatieronde hard vóór deze erkenning en is blij met dit besluit.

Vicevoorzitter Marjolein Tasche: ‘SEH-artsen werken onder hoge druk en staan constant klaar om acute zorg voor de patiënt te verlenen. Zij zijn een belangrijke spil tussen alle zorgverleners rondom de patiënt en daarmee voor de ambities van het Integraal Zorgakkoord. Zij verdienen deze erkenning. Dit is nodig om het werk van de SEH-arts uit te bouwen en voldoende SEH-artsen beschikbaar te houden.’ 

SEH-artsen pleiten al jaren voor erkenning van hun beroep als medisch specialisme. Hierin worden zij gesteund door onder andere de ziekenhuizen, patiënten en de politiek. De erkenning door het CGS is dan ook een doorbraak te noemen. Tasche: ‘Dit besluit is een steun in de rug voor alle medewerkers op de SEH en is noodzakelijk om samen te blijven werken aan de beste zorg voor de patiënt en een prettige werkomgeving.’ 

De NVZ roept de minister van VWS op om dit besluit zo snel mogelijk over te nemen in de wet BIG. Indien dit gebeurt treedt het besluit in werking per 1 januari 2024.

Meer informatie? 
-Lees meer over het besluit van het CGS op de website van artsenfederatie KNMG.  
-Bekijk het standpunt van de NVZ over acute zorg

Bron: NVZ 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 14 mrt 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!