(advertentie)

Het bestuur van V&VN heeft de Ledenraad vanmiddag meegedeeld dat het aftreedt. De Ledenraad vindt nu twee dingen belangrijk.

Ten eerste dat er op zo kort mogelijke termijn een interim bestuur wordt gevormd dat op het vertrouwen van onze leden kan rekenen. Ten tweede dat de continuïteit van de vereniging en organisatie wordt gewaarborgd. De Ledenraad heeft een tweetal bestuursleden – Wilma Jackson en Marie-Louise van der Kruis – bereid gevonden tijdelijk demissionair aan te blijven om deze twee taken uit te voeren.

Aftredend voorzitter Henk Bakker: “De afgelopen tijd is het vertrouwen van verpleegkundigen in hun beroepsvereniging geschonden. Dat komt doordat wij als bestuur niet de juiste keuzes hebben gemaakt over het wetsontwerp BIG-II en de hieraan gekoppelde overgangsregeling. Ook hebben we onze achterban niet voldoende de kans gegeven zich over zo’n belangrijk onderwerp uit te spreken. Dat spijt ons enorm en daar nemen we nu onze verantwoordelijkheid voor.”

De gevolgen en consequenties van dit besluit, onder andere ten aanzien van de positie van directeur Sonja Kersten, worden de komende periode zorgvuldig overwogen in het belang van de continuïteit van de vereniging.

Zie ook het thema BIG-II binnen ZorgKrant.nl

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : V&VN
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.venvn.nl/Berichten/ID/3267098/Bestuur-VVN-treedt-af
Originele titel: Bestuur V&VN treedt af
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2019-08-27