Deze aandacht is nodig omdat de kennis en ontwikkelingen achterblijven

Maandag 9 maart is de Week van de Zeldzame Kankers gestart. KWF Kankerbestrijding zet zich in voor betere zorg voor patiënten met een zeldzame kanker. Deze aandacht is nodig omdat de kennis en ontwikkelingen achterblijven. De oorzaak hiervan is het kleine aantal patiënten per kankersoort. Daardoor is onderzoek moeilijker, expertise schaarser, diagnoses duren langer en de behandelopties zijn beperkter. 

Annebel Schipper, KWF Kankerbestrijding: 'Een zeldzame kanker is bijvoorbeeld keelkanker of schildklierkanker. Die komen heel weinig voor in Nederland en daarom zijn de overlevingskansen lager voor deze patiënten. Daarom is het heel belangrijk dat we hier deze week bij stilstaan.'  

Hier vind je een video met reactie van KWF op de Week van de Zeldzame Kankers. Deze is te downloaden en vrij te gebruiken. 

Over de Week van de Zeldzame Kankers
Het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers roept de week van 9 tot en met 15 maart 2020 uit tot de Week van de Zeldzame Kankers. Dit initiatief heeft als doel zichtbaarheid te creëren voor het patiëntenplatform en aandacht te vragen voor mensen met een zeldzame vorm van kanker. Het platform is onderdeel van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties. Op www.zeldzamekankers.nl vinden patiënten betrouwbare informatie over hun kankersoort, kunnen ze in contact komen met lotgenoten en wordt er opgekomen voor hun belangen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KWF Kankerbestrijding
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: KWF vraagt aandacht voor de Week van de Zeldzame Kankers
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 09 mrt 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!