Ze volgen hiermee het uitstekende initiatief van Radboudumc, dat vorige week hetzelfde deed

Het UMCG betaalt van maandag 6 juni t/m vrijdag 10 juni een week lang de BTW op groente en fruit in het bedrijfsrestaurant. Hierdoor wordt de prijs op de kassabon voor medewerkers en bezoekers tijdelijk lager.

De actie ‘Appels en prei BTW-vrij’ vindt plaats in de week van 6 juni tot en met 10 juni. We volgen hiermee het uitstekende initiatief van Radboudumc, dat vorige week hetzelfde deed. We hopen zeer dat meer organisaties dit voorbeeld gaan volgen.

We willen met de actie ‘Appels en prei BTW-vrij’ het belang van voeding op preventie en een gezonde leefstijl onderstrepen. Een gezonder voedingsaanbod draagt bij aan het herstel van patiënten, een gezonde werkomgeving voor medewerkers en een gezonde keuze voor bezoekers. Ziekten worden deels veroorzaakt door een ongezonde leefstijl. Door gezonde voeding kun je voor een deel ziekten voorkomen. Dit voorbeeldgedrag begint bij de zorgprofessional.

Tegelijkertijd roepen we de politiek op meer vaart te zetten achter de plannen om verse groenten en fruit BTW-vrij te maken. Gezonde voeding, zoals verse groenten en fruit, is in de meeste gevallen duurder dan ongezonde voeding. Eén van de oorzaken van de hoge prijs is, naast inflatie, het BTW-tarief van negen procent. Om deze oproep kracht bij te zetten, betaalt het UMCG daarom een week lang zelf de BTW op groente en fruit in de restaurants van het ziekenhuis en Beatrixoord. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: UMCG
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : UMCG
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: "Appels en prei BTW-vrij’ in UMCG van 6-10 juni
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 07 juni 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!