De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 km waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor mensen geraakt door kanker

Op zaterdag 27 mei komt de Roparun wederom door het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) en Oriolus in Winterswijk. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 km waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor mensen geraakt door kanker. Vorig jaar kwamen alle Roparun deelnemers, waaronder Roparunteam 100% Running Winterswijk, ook al door het SKB en Oriolus. Dit zorgde voor een écht kippenvelmoment. De verwachting is dat alle teams tussen 15.00 uur en 00.30 uur door het ziekenhuis komen.

Het Roparunteam 100% Running Winterswijk neemt dit jaar voor de zevende keer deel aan de Roparun. Dankzij hen hebben het SKB en Oriolus de afgelopen jaren schenkingen ontvangen voor de aanschaf van waardevolle middelen voor kankerpatiënten en hun naasten. “Het was erg bijzonder om vorig jaar dóór het SKB over de polikliniek Interne Geneeskunde (Oncologie) en door Oriolus te gaan. Het zorgde écht voor een kippenvelmoment ”, vertelt Theo Schreurs, hardloper bij team 100% Running Winterswijk. Toen het SKB en Oriolus hoorden dat de Roparun weer door Winterswijk komt, hebben zij direct actie ondernomen. “Het is super mooi dat we dit jaar wederom door ons eigen SKB en Oriolus komen”, zegt Theo.

Strijd tegen kanker draaglijker maken
Het SKB en Oriolus, een centrum voor kankerpatiënten en naasten gevestigd in het SKB, hebben al meerdere projecten kunnen waarmaken dankzij Stichting Roparun. Het gaat om projecten die als doel hebben de strijd tegen kanker draaglijker te maken. “We hebben voorgaande jaren al mooie dingen kunnen aanschaffen dankzij het geld dat 100% Running Winterswijk heeft opgehaald tijdens de Roparun. Van het geld dat vorig jaar is opgehaald hebben we boezemkussens voor vrouwen met borstkanker aangeschaft en een Qwiek-up. Dit is een projector die beelden op het plafond of de muur projecteert. De Qwiek-up is bedoeld voor patiënten met kanker die zijn opgenomen in ons ziekenhuis. De beelden kunnen onze patiënten helpen te ontspannen en rust te creëren of om even hun ziekte te laten vergeten”, vertelt Desiree, teammanager in het SKB. Kirsty, coördinator bij Oriolus, vult aan: “De inrichting van Oriolus hebben we grotendeels aan hen te danken. Daar zijn we heel blij mee.” Het SKB en Oriolus willen beide dit jaar weer een aanvraag indienen bij Stichting Roparun. 

 
100% Running Winterswijk voor Oriolus
Robert Berg (teamcaptain), Anouk Schreurs (promotieteam/communicatie), Theo Schreurs (hardloper) van team 100% Running Winterswijk.

Route
De route loopt vanaf het SKB door naar de Morgenzonweg, Meddosestraat, de Wheme, het Willinksplein, het Vrijheidspark en gaat via de Misterweg en Corleseweg Winterswijk weer uit. Publiek dat de Roparunteams wil aanmoedigen, kan langs de route staan. De verwachting is dat de teams tussen 15.00 en 00.30 uur door het SKB en Oriolus komen. “De route in het ziekenhuis zelf is niet vrijgesteld voor publiek. Er staan wel vrijwilligers om alles in goede banen te leiden en de lopers en fietsers toe te juichen. Buiten het SKB en Oriolus zijn mensen van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Bijvoorbeeld langs de weg bij het Beatrixpark of bij de Morgenzonweg. Zo kunnen we alle deelnemers een hart onder de riem steken!“, vertellen Desiree en Kirsty.

Donaties
Het team 100% Running Winterswijk hoopt dit jaar tussen de €25.000 en €30.000 op te halen. Doneren kan nog steeds. Theo vertelt: “Iedereen kent wel iemand met kanker. We doen dan ook een oproep aan iedereen om ons te steunen.” Dat kan door een bijdrage over te maken op de website www.roparun.nl. Ook kan je via daar ons team (team 237) sponsoren of een individuele deelnemer.” Op de facebookpagina van 100% Running Winterswijk is meer informatie te vinden.

Bron: Streekziekenhuis Koningin Beatrix


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Streekziekenhuis Koningin Beatrix
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Streekziekenhuis Koningin Beatrix
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Roparun komt wederom door het SKB en Oriolus
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 18 mei 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!