De aanvraag is gebaseerd op richtlijnen van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) en het EMA

Moderna, Inc., (Nasdaq:MRNA), een biotechnologiebedrijf en een pionier in de ontwikkeling van mRNA-vaccins en therapeutica, kondigt de indiening van een registratieaanvraag aan bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) voor haar bijgewerkte Covid-19-vaccin.

"We zijn er trots op deze aanvraag voor ons bijgewerkte Covid-19-vaccin aan te kondigen en de Europese Unie te blijven ondersteunen bij de bescherming van burgers tegen Covid-19," aldus Stéphane Bancel, Chief Executive Officer van Moderna. "Onze eerste klinische tests hebben aangetoond dat ons bijgewerkte Covid-19-vaccin effectief is in het genereren van een immuunrespons tegen de huidige zorgwekkende varianten en we geloven dat het een cruciale rol zal spelen in de bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname. We kijken uit naar de samenwerking met de EMA om ons bijgewerkte vaccin aan mensen in de hele Europese Unie aan te bieden."

De aanvraag is gebaseerd op richtlijnen van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) en het EMA, die aanbevelen om de Covid-19-vaccins bij te werken.

Moderna dient momenteel data in bij regelgevende instanties wereldwijd om het bijgewerkte Covid-19-vaccin op tijd te ontwikkelen voor het herfst/winter vaccinatieseizoen en heeft onlangs een aanvraag ingediend bij de U.S. Food & Drug Administration (FDA), Health Canada en andere gezondheidsautoriteiten.

Bron: Moderna


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Moderna / Eline Been
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Moderna
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Moderna vraagt registratie aan bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) voor haar bijgewerkte Covid-19-vaccin
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 12 jul 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!