De pipeline meetings bieden waardevolle informatie, waarmee we onszelf beter kunnen voorbereiden op toekomstige ontwikkelingen

Het aCBG gaat vanaf december weer van start met ‘pipeline meetings’. Daarbij gaan we in gesprek met geneesmiddelfabrikanten over nieuwe plannen en innovaties op het gebied van medicijnontwikkeling. 

De pipeline meetings bieden waardevolle informatie, waarmee we onszelf beter kunnen voorbereiden op toekomstige ontwikkelingen. Daardoor kunnen we effectiever wetenschappelijke kennis opbouwen. Bijvoorbeeld over technologische veranderingen en hoe we discussies kunnen voeren over richtlijnen en de ontwikkeling van geneesmiddelen. 

De eerstvolgende dag met pipeline meetings staat gepland op 3 december 2024. Het onderwerp van deze dag is het mogelijke gebruik van Real World Data (RWD) als aanvulling op gegevens uit klinische studies, bij het beoordelen van een geneesmiddel. Tijdens deze eerste editie sluiten ook vertegenwoordigers van de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO) aan bij de sessies. 

De bedoeling is om drie keer per jaar dagen te organiseren waarop we deze pipeline meetings gaan houden. Geneesmiddelfabrikanten die interesse hebben, kunnen meer informatie vinden over de meeting van 3 december en over de aanmeldprocedure op deze pagina op de website

Bron: CBG-MEB