Zorgmedewerkers en COVID-19 tot en met 09 juni 2020

Er zijn tot en met 09 juni, 10.00 uur, 16.973 zorgmedewerkers in de leeftijd van 18 tot en met 69 jaar met COVID-19 gemeld. Dit betreft zorgmedewerkers binnen en buiten het ziekenhuis. Het is niet bekend en niet te achterhalen of de zorgmedewerkers het virus tijdens hun werk hebben opgelopen of daarbuiten. Er  zijn 529 zorgmedewerkers gemeld als opgenomen in het ziekenhuis. 

Dat is 3% van het totaal aantal positief op COVID-19 geteste zorgmedewerkers. Van 11 zorgmedewerkers is gerapporteerd dat zij zijn overleden. Zij hadden een leeftijd tussen de 45 en 69 jaar. Van zeven van de overleden zorgmedewerkers is bekend dat zij bestaande gezondheidsproblemen hadden. Van twee overleden zorgmedewerkers is dit nog niet bekend.

Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het nieuwe coronavirus. Tot die tijd was het testbeleid voornamelijk gericht op mensen met een verhoogd risico op een ernstig beloop van de ziekte of patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Daarnaast werden zorgmedewerkers laagdrempelig getest bij (milde) klachten. Dit verklaart waarom zorgmedewerkers een groot deel van het totaal aantal gemelde COVID-19 patiënten vormen. Van alle 30.026 meldingen van bevestigde COVID-19 patiënten tot 9 juni, 10.00 uur tussen de 18 en 69 jaar is 56% (16.973) zorgmedewerker. Nu het testbeleid sinds 1 juni is aangepast en iedereen zich kan laten testen zal dit percentage ten opzichte van het totaal aantal geteste personen kleiner worden.

Van alle met COVID-19 gemelde en in het ziekenhuis opgenomen patiënten in de leeftijdscategorie van 18 tot en met 69 jaar (6.064) is 9% een zorgmedewerker. Van alle 682 gemelde overleden COVID-19 patiënten in de leeftijden 18 tot en met 69 jaar was 1.6% een zorgmedewerker.

Van alle Nederlanders tussen de 18 en 69 jaar werkt zo’n 11% als zorgmedewerker. (bron: CBS Centraal Bureau voor de Statistiek  statline)


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : RIVM
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19)
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 09 jun 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!