Waar kun jij met vragen terecht als het over jouw situatie gaat?

Er is op dit moment erg veel informatie over het coronavirus te vinden. Maar waar kun jij met vragen terecht als het over jouw situatie gaat?

Hoe gaat het nu en straks bijvoorbeeld met de levering van je medicijnen? Of specifieke hulpmiddelen? Waarmee kan je omgeving jou helpen en hoe? Wat zijn de gevolgen van dit alles voor je partner, je gezin of je kinderen? 

Dat zijn vragen waarop de antwoorden voor iedereen verschillend kunnen zijn. We hebben hier een pagina samengesteld met allerlei specifieke informatie van onze leden.

Op die ledenlijst staan patiëntenorganisaties maar bijvoorbeeld ook een organisatie als het FCIC – een stichting voor patiënten en hun familie - die  informatie geeft over wat het betekent als je op een Intensive Care ligt of hebt gelegen.

Bekijk hier de informatiepagina over het coronavirus van het FCIC  

Bekijk de lijst en wellicht staat de (patiënten-)organisatie erbij die jou kan helpen en je de informatie kan geven die jij zoekt. 

De meest recente en complete algemene informatie lees je op de site van de Rijksoverheid samen met het RIVM   

Voor patiënten met een specifieke aandoening is informatie over het coronavirus beschikbaar bij de betreffende patiëntenvereniging.

Hieronder staat informatie van de grootste patiëntenverenigingen:
Alzheimer Nederland
Diabetesvereniging Nederland
Longfonds
Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) 
Harteraad
Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN)

En hier kun je naar het overzicht van al onze leden die vaak een eigen pagina hebben met informatie over het coronavirus.
 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : Rijksoverheid
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Je hoort tot een risicogroep en zoekt goede informatie over het coronavirus
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 18 mrt 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!