Ernst Kuipers is dinsdag 11 april tijdens het Zorgvisie-congres Professioneel Zorgbestuur gekozen tot zorgmanager van het jaar.

 

De voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC kreeg de Zorgvisie Excellence Award uitgereikt uit handen van André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland.

Verbinden
Kuipers wordt vooral geroemd om zijn vermogen om mensen en instellingen met elkaar te verbinden, waardoor de zorg voor patiënten in heel Zuid-West Nederland beter, efficiënter en veiliger wordt. Zo ging hij partnerships aan met ziekenhuizen in de regio (IJsselland Ziekenhuis, Admiraal de Ruyter Ziekenhuis) om een vlotte, wederzijdse doorstroom van patiënten te borgen.

Cva
"De maatschappij vraagt van ons een efficiënte inzet van onze mensen en middelen. Dat betekent dat een Zeeuwse patiënt met een cva bij ons een innovatieve behandeling krijgt, waarbij de radioloog met een katheter het bloedstolsel uit de hersenen haalt. Als de patiënt vervolgens is gestabiliseerd, gaat hij in Zeeland verder revalideren. Want in dat traject bieden wij geen meerwaarde", haalt Kuipers vaak als voorbeeld aan.

Bruggenbouwer
Ook zijn rol als bruggenbouwer in regionale samenwerkingsverbanden als de BeterKeten, Samenwerkende Rijnmond Ziekenhuizen, het kankernetwerk EMBRAZE en het spoedzorgoverleg ROAZ draagt bij aan zijn verkiezing. Zelf zei hij daar dinsdag over, tijdens het congres: "Zowel intern als extern jaag ik de discussie aan over welke zorg waar moet worden gegeven."

Boodschap
In de organisatie van de acute zorg ziet Kuipers steeds meer draagvlak ontstaan voor een beperkt aantal centra die de complexe acute zorg kunnen bieden. "Deze boodschap wordt structureel herhaald, onder andere in discussie met zorgverzekeraars en het Ministerie van VWS. Daarnaast leveren we als Erasmus MC een bijdrage aan een vergelijkbare discussie voor onderdelen van electieve zorg, zoals oncologische zorg."

Genomineerden
Andere genomineerden voor de Zorgvisie Excellence Award waren Peter Bennemeer, sinds begin 2014 algemeen directeur van ziekenhuis Bernhoven in Uden, en Rob Hoogma, sinds 2005 bestuursvoorzitter van gehandicaptenorganisatie Siza.

Bron: Erasmus MC


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 28 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!