Wouter Zuurmond stelt in zijn afscheidscollege dat er meer aandacht nodig is voor (pijn)begeleiding van mensen met chronische pijn.

Dat vraagt om een langere inzet van de medici die hierbij zijn betrokken. Vaak duurt zo'n behandeling meer dan een jaar. In het huidige zorgkostensysteem is daarvoor geen vergoeding geregeld.

Nu gaan patiënten vaak 'shoppen' bij verschillende behandelaars zonder het gewenste resultaat. Ook hebben deze patiënten een grote kans op verslaving aan opiaten. Zuurmond: "Met een beter aanbod voor deze patiënten met chronische pijn kan valse hoop worden voorkomen."

Het afscheidscollege is op 1 september en vormt onderdeel van een symposium dat ook in het teken staat van het 25-jarig bestaan van hospice Kuria.

Bron: VUmc


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 19 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!