Woensdag 21 oktober staat de Dag van de Plastische Chirurgie in teken van borstreconstructies

De Dag van de Plastische Chirurgie staat 21 oktober voor het eerst volledig in het teken van BRA-day: Breast Reconstruction Awareness-day. Dit internationale initiatief werd eerder al georganiseerd in de Verenigde Staten, Canada en ook in België wordt hier al jaren aandacht aan besteed. Tijdens BRA-day, die volledig online wordt gehouden, organiseren de deelnemende ziekenhuizen allerlei initiatieven om vrouwen met borstkanker te informeren over borstreconstructies. Vorig jaar kregen in Nederland zo’n 17.000 vrouwen de diagnose borstkanker.

Tien verschillende ziekenhuizen verspreid over het hele land zijn woensdag 21 oktober online beschikbaar om de belangrijke vragen van patiënten te beantwoorden en om patiënten zelf aan het woord te laten. Ziekenhuizen zullen hierbij vooral gebruik maken van sociale media om de verbinding aan te gaan met hun patiënten. Zo zullen het Albert Schweitzer Ziekenhuis en het OLVG live uitzenden op Instagram en vertelt dr. Hinne Rakhorst van ZGT over oncoplastische chirurgie op YouTube.

Online, interactief en toegankelijk
Ziekenhuizen als het MUMC+ of het Zuyderland Medisch Centrum waren voorheen met name beschikbaar voor patiënten uit de buurt. Dit jaar zijn zij online bereikbaar voor patiënten door het hele land en belichten zij de ervaringen van patiënten en de rol van de plastisch chirurg in het reconstructieproces. Ook zijn er veel mogelijkheden tot interactie. Het oncologisch team van het St. Anna ziekenhuis in Geldrop organiseert een live-spreekuur via Zoom. Prof. dr. René van der Hulst zal voor de Borstkankervereniging via Facebook samen met patiënten live vragen beantwoorden. Het Radboud UMC organiseert woensdagochtend en woensdagmiddag een lezing, waarna het mogelijk is om vragen te stellen in de chat.

Meer informatie over de specifieke tijden en invulling van het dagprogramma is te vinden op: https://dagvandeplastischechirurgie.nvpc.nl.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NVPC
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NVPC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Plastisch chirurgen in hele land gaan live ter gelegenheid van BRA-day
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 20 okt 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!