Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer

Vanaf vandaag kunnen tieners geboren voor 1 juli 2009 een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst . Inplannen kan telefonisch of via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Bij de GGD krijgen zij het vaccin van BioNTech/Pfizer. Vanaf vrijdag 16 juli valt per brief de uitnodiging op de mat. In totaal zijn 94.304 jongeren geboren in de eerste helft van 2009.

Eind juni adviseerde de Gezondheidsraad alle jongeren in de leeftijd 12 tot en met 17 jaar te vaccineren tegen COVID-19.  Jongeren met een medisch risico werden eerder al uitgenodigd.

Jongeren geboren na 30 juni 2009
Jongeren die in juli en augustus dit jaar 12 jaar worden, kunnen vanaf hun verjaardag een afspraak maken voor een vaccinatie tegen corona. Zij ontvangen aan het eind van de maand waarin zij 12 jaar zijn geworden een uitnodiging per post. Voor de jongeren die 1 september of later dit jaar 12 jaar worden, wordt later bekend hoe zij een afspraak voor een vaccinatie kunnen maken. 

Toestemming vaccinatie minderjarige jongeren
Tieners vanaf 16 jaar mogen zelf beslissen zich te laten vaccineren, jongeren vanaf twaalf jaar besluiten samen met hun ouders.

Meer informatie over vaccineren en het vaccin voor jongeren kunnen zij en hun ouders vinden op www.coronavaccinatie.nl/jongeren


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Jongeren geboren voor 1 juli 2009 uitgenodigd voor coronavaccinatie
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 11 juli 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!