De griepvaccinatiecampagne is door de NVZ ontwikkeld in samenwerking met ActiZ

Met de lancering van de website zogeprikt.nl is de griepvaccinatiecampagne 2021 van start. De campagne is bedoeld om de griepvaccinatie op een positieve wijze bij zorgprofessionals onder de aandacht te brengen. Het nieuwe campagnemateriaal, dat instellingen zelf kunnen gebruiken, is vanaf nu beschikbaar via zogeprikt.nl.

Griepvaccinatiecampagne
De griepvaccinatiecampagne is door de NVZ ontwikkeld in samenwerking met ActiZ. De doelstelling van deze campagne is om de vaccinatiegraad onder zorgmedewerkers verder te verhogen. Ook dit jaar kunnen ziekenhuizen en categorale instellingen gebruikmaken van het griepvaccinatiecampagnemateriaal om hun personeel te enthousiasmeren de griepprik te halen. 

Nieuw campagnemateriaal 
Alle campagnematerialen die ziekenhuizen zelf kunnen inzetten, worden in een toolkit ter beschikking gesteld. 8 juli 2021 kregen NVZ-leden een e-mail over de campagne waarin ook het wachtwoord staat om toegang te krijgen tot de toolkit. Heb je deze e-mail niet gekregen? Laat het ons weten via mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De toolkit bevat:
  • Een handleiding die inspiratie en houvast biedt voor het organiseren van een interne griepvaccinatiecampagne in het eigen ziekenhuis of categorale instelling;
  • Verschillende materialen zoals posters en visuals voor social media die je zowel vóór als tijdens de griepprikperiode kunt inzetten;
  • Een campagneplan waarin staat hoe je deze materialen kunt inzetten.

Griepvaccinatie en coronavaccinatie
Dit jaar is het heel belangrijk dat zorgpersoneel zich niet alleen laat inenten tegen COVID-19, maar ook tegen de griep. Want griepvaccinatie onder zorgpersoneel is van belang voor het beschermen van patiënten en voor borging van de continuïteit van zorg. Vorig jaar organiseerden verschillende zorgpartijen, waaronder de NVZ, het webinar ‘Een griepprik: waarom zou ik?’. Kijk het webinar terug. Of bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden over de griepprik


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NVZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NVZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Griepvaccinatiecampagne 2021 van start: download de toolkit
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 03 aug 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!