Kinderen zonder medisch risico kunnen binnenkort coronavaccinatie krijgen

Vanaf 18 januari ontvangt de eerste groep kinderen een uitnodigingsbrief van het RIVM. Hierin staat informatie die ouders/verzorgers nodig hebben om, als zij dit willen, voor hun kind een afspraak te maken bij één van de GGD’en. Het inplannen van de afspraak is alleen mogelijk door te bellen. Het telefoonnummer staat in de brief.

Over de vaccinatie
De kinderen krijgen twee prikken met een kinderdosis van het vaccin van BioNTech/Pfizer. Dit is een mRNA-vaccin dat speciaal voor kinderen is gemaakt. Het is goedgekeurd door het Europees geneesmiddelenagentschap EMA. Tussen de eerste en de tweede prik moet minstens acht weken zitten. Als het kind ook nog andere vaccinaties krijgt, moet dat twee weken voor of na de coronavaccinatie gebeuren.

Toestemming
Kinderen van 5 tot en met 11 jaar zijn minderjarig, daarom is het nodig dat er één ouder/verzorger meekomt naar de priklocatie. De ouder/verzorger die niet meekomt moet wel geïnformeerd zijn en ook toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie. Op de priklocatie wordt daarom eerst gevraagd of beide ouders/verzorgers toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie. Als op de GGD-locatie blijkt dat één van de ouders niet wil dat het kind gevaccineerd wordt, zal de betreffende GGD dit niet doen.

Prikangst
Heeft uw kind prikangst? De medewerkers op de vaccinatielocaties weten hoe zij hiermee om moeten gaan. En zijn ook dingen die u als ouder kunt doen. Lees onze tips voor als uw kind prikangst heeft.

Heeft u nog vragen over coronavaccinaties voor kinderen?
Lees verder op de website van het RIVM.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: GGD GHOR
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : GGD GHOR
Wat is de URL bij deze bron?: https://ggdghor.nl/actueel-bericht/kinderen-coronavaccinatie/
Originele titel: Kinderen zonder medisch risico kunnen binnenkort coronavaccinatie krijgen
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2022-01-08


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com