De coronavaccinatie kan ernstige ziekte bij kinderen voorkomen 

Vanaf 18 januari ontvangen ouders van kinderen van 5 tot en met 11 jaar een informatiebrief over coronavaccinatie voor hun kind(eren). Een afspraak maken voor coronavaccinatie bij de GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst is ook vanaf 18 januari mogelijk. Hoe dat kan staat in de informatiebrief.

De meeste kinderen hebben weinig klachten als zij besmet raken met het coronavirus. Maar een klein aantal kinderen wordt wel ernstig ziek en moet worden opgenomen in het ziekenhuis, of op de intensive care. De coronavaccinatie kan ernstige ziekte bij kinderen voorkomen.  

Kinderen krijgen een vaccin van Pfizer. Dit vaccin is aangepast voor kinderen en na onderzoek goedgekeurd voor gebruik. Het vaccin heeft een kleinere hoeveelheid werkzame stof dan het vaccin voor volwassenen.  

De Gezondheidsraad heeft op 10/12/2021 geadviseerd om vaccinatie tegen COVID-19 beschikbaar te stellen aan (de ouders van) kinderen van 5 tot en met 11 jaar die dit willen. Dat advies heeft het kabinet overgenomen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Coronavaccinatie kinderen 5 tot en met 11 jaar mogelijk vanaf 18 januari
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 17 jan 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!