In sommige instellingen met een eigen medische dienst worden zorgmedewerkers gelijk met de bewoners geprikt

In de ziekenhuizen wordt al volop het eigen zorgpersoneel gevaccineerd. Vanaf 3 december worden huisartsen (incl. huisartspraktijk personeel en HAPhuisartsenpost/HA triagisten) en ambulance-medewerkers uitgenodigd voor de boostervaccinatie. Zij ontvangen de uitnodiging van hun werkgever en worden geprikt in de ziekenhuizen. Overig zorgpersoneel ontvangt medio december een uitnodiging via hun werkgever. Zij kunnen voor hun vaccinatie naar de GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst. In sommige instellingen met een eigen medische dienst worden zorgmedewerkers gelijk met de bewoners geprikt.

Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu benadert zoveel mogelijk relevante brancheverenigingen, zodat zij hun leden en aangesloten zorgorganisaties kunnen informeren over hoe zij hun zorgmedewerkers kunnen uitnodigen. Voor werkgevers die niet bij een branchevereniging zijn aangesloten verschijnt op de website van het RIVM binnenkort meer informatie. ZZPZelfstandige zonder personeel'ers in de zorg kunnen worden uitgenodigd door de werkgever waar ze op dat moment werkzaam zijn. Voor meer informatie kunnen ze terecht bij SoloPartners

Meer informatie: Boostervaccinatie voor zorgmedewerkers


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Uitnodigingen boostervaccinatie zorgpersoneel
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 30 nov 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!