Veel handelingen die nu in het ziekenhuis gebeuren, kunnen vaker thuis bij de patiënt in de eigen omgeving plaatsvinden.


Foto: INGIMAGE
Veel handelingen die nu in het ziekenhuis gebeuren, kunnen vaker thuis bij de patiënt in de eigen omgeving plaatsvinden.

Dit kan dankzij nieuwe technologie en door de zorg slimmer te organiseren. Ingrijpende stelsel­herzieningen zijn ongewenst. Door te investeren in digitale zorg dicht bij de patiënt en beter samen te werken, wordt de zorg mensgerichter, beter én leuker om in te werken. Bovendien lopen de zorgpremies minder hard op.’ Dat staat in de op 2 februari gepresenteerde zorgvisie voor een nieuw kabinet van MKB-Nederland, VNO-NCW en een brede groep ondernemersorganisaties, die direct of indirect zijn betrokken bij de zorg. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is een van die organisaties.

Volgens de organisaties is de afgelopen jaren veel bereikt door het kabinet. Tegelijkertijd is de zorg nu te sterk gericht op enkel prijs en volume, in plaats van hoe we de zorg het beste kunnen organiseren. Een nieuw kabinet kan voordelen behalen door veel van de zorg die nu nog in zorginstellingen gebeurt, thuis of bij de eigen huisarts te laten plaatsvinden. Door slimme analyses van data over gezondheid, bewegen en voeding kunnen we daarnaast ziektes sneller onderkennen en een gezonde leefstijl ondersteunen. Zo kan de omslag worden gemaakt van genezen naar het voorkomen van ziektes.

Kosten stijgen met 800 euro als we niks doen
De verwachting is dat bij ongewijzigd beleid de totale zorgkosten toenemen met negen miljard euro per jaar richting 2021. Dat is 800 euro per volwassene per jaar meer dan nu. De door ondernemers- en zorgorganisaties bepleitte nieuwe innovatie-aanpak moet bijdragen aan een beheerste stijging van de kosten van de zorg. Daar profiteren alle verzekerden van, doordat de zorgpremies minder hard stijgen.

 

Aanvullende informatie:

Plaatsingsdatum:
02 februari 2017 om 16:15

Auteur:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron:
ZN

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!