ActiZ lanceerde dinsdag 2 mei de CAO VVT-app.

Via deze app kunnen medewerkers en werkgevers in de verzorging, verpleging en thuiszorg zeer eenvoudig de CAO VVT 2016-2018 raadplegen via hun eigen smartphone of tablet. ActiZ ontwikkelde deze app samen met de andere cao-partijen BTN, CNV, FBZ en Nu’91. Doel van de app is heldere informatievoorziening over de arbeidsvoorwaarden aan ruim 420.000 medewerkers in de zorg.

Alle informatie uit de CAO VVT 2016-2018 is per hoofdstuk overgezet, waardoor informatie overzichtelijk per onderwerp kan worden bekeken. Verder bevat de app onder meer een FAQ met de meest gestelde vragen en antwoorden over de arbeidsvoorwaarden per onderwerp, zoals bijvoorbeeld informatie over duurzame inzetbaarheid en de Kanteling Werktijden. Daarnaast bevat de app links naar andere relevante partijen zoals de Rijksoverheid en het UWV.

Jacqueline Joppe, vice-voorzitter ActiZ: “Deze app past echt in de nieuwe tijd. Het past bij de eigen regie en kracht van zorgmedewerkers omdat de app zeer laagdrempelig en volledig is. Maar ik vind het vooral mooi dat de app in gezamenlijkheid met de vakbonden tot stand gekomen is.”

De app downloaden
De CAO VVT-app is gratis te downloaden via de Google Play Store (voor Android) en de App Store (voor Apple). Na installatie kan de app direct worden gebruikt. De app zal in de toekomst de losse CAO-boekjes grotendeels vervangen.

Zorgorganisaties die de app bij hun medewerkers willen promoten kunnen kosteloos een communicatiepakket downloaden via www.actiz.nl/caoapp of aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron: ActiZ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 16 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!