De informatie op deze website is inmiddels weer helemaal actueel voor de aangifte over het belastingjaar 2021

Vanaf 1 maart kun je weer de belastingaangifte invullen. Heb jij een beperking of chronische ziekte, dan had je in 2021 waarschijnlijk ook extra zorg- of meerkosten. Deze kunnen (gedeeltelijk) via de belasting aftrekbaar zijn. Op de website Meerkosten.nl vind je uitgebreide informatie en uitleg over regels en mogelijkheden van de aftrek van deze kosten. De informatie op deze website is inmiddels weer helemaal actueel voor de aangifte over het belastingjaar 2021.

Doe belastingaangifte en laat geen geld liggen
Extra zorg- of meerkosten zitten niet alleen in kosten voor medische zorg, hulpmiddelen en aanpassingen, maar kunnen ook gemaakt zijn voor bijvoorbeeld kleding, speciale voeding of diëten. Omdat deze kosten vaak (gedeeltelijk) in aanmerking komen voor aftrek kun je dus geld terugkrijgen van de belastingdienst. Ook als je een laag inkomen of uitkering hebt. Naast informatie over de fiscale aftrekmogelijkheden vind je op de website Meerkosten.nl ook informatie over andere regelingen voor inkomensondersteuning.

Artikel Stappenplan belastingvoordeel
Behalve via de website verspreiden we ook informatie over de belastingaangifte en de teruggaaf van zorg- en meerkosten in een handig artikel. Auteur Kees Dijkman legt daarin via een stappenplan uit in welk geval de aangifte inkomstenbelasting je voordeel kan opleveren. Lees hier het artikel ‘Stappenplan belastingvoordeel – De aftrek van zorgkosten over het jaar 2021’. Het artikel mag je vrij publiceren, met vermelding van auteur: Kees Dijkman en bron: Ieder(in).

Webinar Belasting en aftrekmogelijkheden zorgkosten
Op 17 februari vond het Ieder(in)-webinar ‘Belasting en aftrekmogelijkheden zorgkosten’ plaats, over wat het hebben van een beperking of een chronische ziekte betekent voor je financiën. Tijdens het webinar deelden we tips over de mogelijkheden van aftrek van zorgkosten en werden vragen beantwoord over de compensatie van meerkosten. Het webinar is binnenkort, voorzien van ondertiteling, te bekijken op het Ieder(in)-YouTube-kanaal.

Ga hier naar Meerkosten.nl – Belastingvoordeel: Geld terug over het jaar 2021


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Belastingvoordeel: Meerkosten.nl actueel voor het belastingjaar 2021
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 23 feb 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!