Omdat veel Nederlanders niet weten hoe ze hun zorg moeten / kunnen regelen is  het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een campagne gestart

Valt een bezoek aan de dokter wel of niet onder het eigen risico? Wie kan mij helpen om sneller behandeld te worden? En hoe zit het precies met de zorgtoeslag? Veel Nederlanders weten het antwoord op deze vragen niet. Om hier verandering in te brengen is het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)  woensdag 15 november de campagne Ik-regel-mijn-zorg-goed gestart. 

'Ik regel mijn zorg goed'
Het ministerie informeert Nederlanders elk jaar over veranderingen rondom de zorgverzekering door middel van een campagne. Mensen worden aangespoord bewust te kijken naar de eigen zorgsituatie en om te controleren of hun zorgverzekering hier wel goed bij past. Ook wordt uitleg gegeven over waar je op moet letten bij overstappen van verzekeraar en wat het verschil is tussen een restitutie- of naturapolis. De campagne richt zich op iedereen van 18 jaar en ouder en daarnaast ook specifiek op laaggeletterden en mensen met een lage sociaal-economische status.

Team voorlichters het land in
Een informatieteam van VWS gaat het land in om allerlei vragen te beantwoorden over de zorg. Het team is vanaf vandaag te vinden op diverse drukbezochte plekken in het hele land, van markten tot stations en van uitkeringskantoren tot beurzen, te beginnen in Haarlem. Het team is daarna op ruim 60 plaatsen in Nederland aanwezig. De campagne omvat naast het voorlichtingteam ook radiospots, animaties, een quiz en een brede online inzet en een informatieve website www.ikregelmijnzorggoed.nl. Dit alles is vanaf volgende week te zien en te horen op internet, sociale media en radio. De campagne loopt tot februari 2018.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Rijksoverheid
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Landelijke campagne geeft antwoord op zorgvragen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 16 nov 2017

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!