Ruim 700 verwenboxen werden door heel Nederland bezorgd

Ouders van kinderen met een handicap zijn dag en nacht bezig en hebben veel zorgen. 60% van de ouders met een kind met een handicap kampt met een burn-out. Daarom heeft HandicapNL voor het tweede jaar op rij de actie het Gebaar van Waardering opgezet. Dit om ouders die het al zwaar genoeg hebben met de zorg voor hun kind te verblijden met een verwenbox vol leuks en lekkernijen. Heel Nederland kon iemand opgeven voor dit initiatief. Ruim 700 verwenboxen werden bezorgd door heel Nederland waaronder door Burgemeester en oud-minister Marja van Bijsterveldt.

Marja van Bijsterveldt

Burgemeester Van Bijsterveldt overhandigde het Gebaar van Waardering aan de ouders van Suus (11). Suus is ernstig meervoudig beperkt. Van Bijsterveldt: “Zorgen voor een kind met een handicap is vaak zwaar en het gaat continue door. Met dit Gebaar van Waardering wil ik hen een hart onder de riem steken en zeggen: We zien jullie grote inzet en hebben daar veel waardering voor. Geweldig dat deze ouders zich zo inzetten voor hun eigen dochter, maar ook vele andere kinderen en ouders.”
 
Ook beautyblogster Serena Verbon, topschaatser Patrick Roest en de Graafschap trainer Henk de Jong brachten een verwenbox langs bij een zorg intensief gezin.

Zestig procent van de mantelzorgouders heeft burn-out

Ouders van kinderen met een handicap zijn dag en nacht bezig met de zorg en hebben veel zorgen. 60% van de ouders met een kind met een handicap kampt met een burn-out. Tekorten in de gezondheidszorg en een kleiner persoonsgebonden budget maken het nog lastiger. HandicapNL vindt dat deze ouders een Gebaar van Waardering verdienen. Heel Nederland kon een gezin opgegeven voor het Gebaar van Waardering van HandicapNL, een verwenbox vol leuke, lekkere en lieve dingen HandicapNL bezorgde de afgelopen twee weken ruim 700 verwenboxen door heel Nederland.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : HandicapNL
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Honderden ouders van zorgintensieve kinderen ontvangen Gebaar van Waardering
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers
  • Datum: 14 sep 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!