(advertentie)

Buitenstaanders krijgen door fototentoonstelling inzicht in leven met hersenletsel

Met een fototentoonstelling in Kampen geven fotografe en grafisch vormgever Kim Kok en 18 mensen met hersenletsel inzicht in het leven van deze bewoners van Stichting InteraktContour in Kampen. De expositie op zaterdag 12 januari is de afronding van het Project Kommm! (Kijk ook met mij mee) dat afgelopen jaar heeft plaatsgevonden. 

Fotografe en vormgever Kim Kok uit Kampen werkt parttime bij de woonvorm voor mensen met hersenletsel (aangeboren en niet-aangeboren). Zo kwam zij samen met bewoners op het idee voor dit project dat ze op eigen initiatief uitvoerde in haar eigen tijd. Ze ging afgelopen jaar 1-op-1 met de bewoners op pad om hun passie te beleven en te fotograferen.

Daarnaast fotografeerde Kok ook het dagelijks leven en belemmeringen van bewoners. De deelnemers fotografeerden zelf ook. Dit alles samen geeft een bijzondere inkijk in hun leven. De expositie nodigt belangstellenden uit om mee te kijken. Want er is meer dan hersenletsel. Bij de expositie is ook een (foto)boek gemaakt dat zaterdag voor het eerst te zien is.

Meer inzicht en contacten
Burgemeester Bort Koelewijn opent de expositie in de wandelgangen van de woonvorm aan de Burgwalstraat. Bezoekers krijgen zo een beeld van de woonomgeving en kunnen kennismaken met de bewoners. Wellicht delen zij een passie of interesse en kunnen ze over en weer wat voor elkaar betekenen. “Dit kan van alles zijn. Van samen wandelen, tot boodschappen doen of bijvoorbeeld knutselen aan een modelspoorbaan”, zegt Kok. 

Verbinding leggen met de omgeving en inzicht geven in het leven van de bewoners waren twee doelen van het fotoproject. Daarnaast heeft de aanpak ook het contact tussen de bewoners en hun begeleider verrijkt. Dat is waardevol voor de onderlinge omgang en de begeleiding in de woonvorm. Het boek geeft op dit gebied ook tips en ideeën voor andere instellingen op het gebied van zorg en welzijn en hun medewerkers.  

Fototentoonstelling Project Kommm: zaterdag 12 januari van 13.30 tot 17.00 aan de Burgwalstraat 26 in Kampen. De entree is gratis.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : Eric Hoogeweg / Stichting InteraktContour
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.interaktcontour.nl/
Originele titel: Expositie over Kampenaren met hersenletsel
Doelgroep: Zorgprofessionals, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2019-01-07