Goedenavond, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting Kindvoorop, een stichting voor kleinschalige jeugdhulp in Glanerbrug (gemeente Enschede), op 13 december 2019 een last onder dwangsom opgelegd. Kindvoorop voldoet niet aan een eerder opgelegde aanwijzing. De inspectie heeft blijvende zorgen over de kwaliteit van de jeugdhulp die Kindvoorop biedt.

Wat is er aan de hand?
De inspectie gaf Kindvoorop op 4 juli 2019 een aanwijzing omdat de kwaliteit van de geboden jeugdhulp in het geding was. Een aanwijzing is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee de inspectie de zorgaanbieder verplicht om de kwaliteit van de jeugdhulp te verbeteren.

Uiterlijk binnen vier maanden moest de organisatie de tekortkomingen op de thema’s ‘uitvoering hulpverlening’, ‘veiligheid’, ‘leefklimaat’ en ‘bestuurlijke organisatie’ wegnemen. Dit zijn thema’s uit het toetsingskader ‘Verantwoorde Hulp voor Jeugd’. Daarin staat waaraan de inspectie de kwaliteit van jeugdhulp afmeet.

De inspectie stelt vast dat Kindvoorop nog niet voldoende verbeteringen heeft doorgevoerd. Om te zorgen dat Kindvoorop alsnog aan de aanwijzing voldoet, legt de inspectie een last onder dwangsom op.

De inspectie maakt dit nu pas openbaar omdat Kindvoorop een voorlopige voorziening indiende tegen de last onder dwangsom en de openbaarmaking hiervan. De rechter heeft echter de opschorting van de last onder dwangsom en de openbaarmaking niet toegekend.

Hoe nu verder?
Voor elke week dat Kindvoorop de genoemde tekortkoming niet heeft weggenomen, is zij een geldbedrag (dwangsom) van €2.000,- verschuldigd. Het maximumbedrag aan mogelijk te verbeuren dwangsommen is in totaal €20.000,-. Er geldt een begunstigingstermijn voor de verbeteringen die Kindvoorop moet doorvoeren. Dat betekent dat er geen dwangsom wordt geïnd als Kindvoorop periode voldoet aan de normen. Kindvoorop mag geen nieuwe jeugdigen aannemen totdat is voldaan aan alle genoemde vereisten en normen. De begunstigingstermijn loopt af op 2 maart 2020.

Documenten
Last onder dwangsom Stichting Kindvoorop
Hertoets aanwijzing Verantwoorde Hulp voor Jeugd: Stichting Kindvoorop, Glanerbrug
Reactie Kindvoorop


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Last onder dwangsom voor Stichting Kindvoorop
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 17 feb 2020

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!