Vanaf de start van de boosteroperatie loopt er een publiekscampagne om mensen op te roepen hun boosterprik te halen

De publiekscampagne voor het halen van de boostervaccinatie is deze week uitgebreid. Door middel van een tv-spot, een reclamecampagne op straat en een campagne via online video’s, social media en online banners wordt opnieuw aandacht gevraagd  voor de boostervaccinatie. In de tv-spot en online video’s leggen artsen en experts het belang van de boosterprik uit en wordt gewezen op de mogelijkheid van het halen van de prik zonder afspraak. 

Vanaf de start van de boosteroperatie loopt er een publiekscampagne om mensen op te roepen hun boosterprik te halen. Uit recent onderzoek is gebleken dat mensen nog vragen hebben over het nut en de noodzaak van de boosterprik. Daarnaast kwam naar voren dat deze groep het meeste vertrouwen heeft in informatie afkomstig van artsen en experts op relevante vakgebieden. Daarom vertellen specialisten als een internist, immunoloog, huisarts en gynaecoloog over het belang van de boostervaccinatie. 

Naast de Tv-spot is ook een buitenreclame-campagne met abri’s en digitale objecten door het hele land van start gegaan. De focus van deze campagne is het oproepen en activeren van mensen om de boosterprik, ook zonder afspraak, te halen. Om een zo breed mogelijk publiek te bereiken loopt er ook nog een radiocommercial op nationale zenders en online radio. En zijn er eerder ook advertenties geplaatst in dagbladen, huis-aan-huisbladen, online en op de sociale media

Specifieke doelgroepen
Naast de nieuwe campagnes blijven ook de bestaande campagnes voor specifieke doelgroepen bestaan. Door middel van voorlichtingsbijeenkomsten in de eigen omgeving, folders en posters in 11 talen, een Steffie-module en informerend materiaal via wachtkamerschermen wordt alles op alles gezet om iedereen te bereiken. 

Alle communicatiemiddelen leiden mensen naar de website en het telefoonnummer waar direct een afspraak gemaakt kan worden, naar prikkenzonderafspraak.nl voor vrije inlooplocaties of naar webpagina’s waar alle informatie over de booster en vaccinaties te vinden is. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Rijksoverheid
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Rijksoverheid
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: VWS breidt publiekscampagne boostervaccinatie uit
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 30 jan 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!