De normale openingstijden gelden weer en is een vaste zitplaats niet meer verplicht

Vanaf vrijdag 25 februari 2022 geldt de verplichte afstand van 1,5 meter niet meer. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in het verder openen van Nederland. Ook vervallen de meeste andere coronaregels die nu nog gelden. U hoeft het coronatoegangsbewijs niet meer te laten zien in bijvoorbeeld de horeca, bioscopen en musea. Daarnaast gelden de normale openingstijden weer en is een vaste zitplaats niet meer verplicht.

Adviezen om verspreiding corona te beperken
Corona gaat niet weg, dat is nu wel duidelijk. Daarom moeten we blijven opletten en elkaar helpen, zodat we elkaar niet besmetten. Iedereen wil of doet dat net weer wat anders. Daarin respecteren we elkaars keuzes. Het blijft voor iedereen wel verstandig om zich nog steeds aan de basisadviezen te houden. Het gaat om adviezen die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken, zoals:

  • thuisblijven bij klachten,
  • regelmatig een zelftest doen en
  • binnen zorgen voor voldoende frisse lucht.

Ook blijft het advies om de helft van de tijd thuis te werken gelden.

Vrijwillig afstand houden en mondkapjes
Veel mensen vinden het nog fijn om afstand te houden. Of een mondkapje te dragen. Bijvoorbeeld omdat ze een kwetsbare gezondheid hebben. Mede daarom zijn de mondkapjes nog verplicht in en om het openbaar vervoer, op de stations, de luchthavens en in het vliegtuig. Bijeenkomsten binnen met meer dan 500 mensen zonder vaste zitplaats, zoals de nachthoreca en festivals, zijn weer mogelijk. Daarvoor geldt wel: Testen voor toegang.

Testen voor toegang
Bij ‘Testen voor toegang’ maakt u een afspraak voor een coronatest via testenvoortoegang.org. Als u negatief test, krijgt u een code. Die kunt u gebruiken in de CoronaCheck-app om de testuitslag op te halen en een testbewijs te maken. Het testbewijs is 24 uur geldig gerekend vanaf het testmoment. Bij de toegangscontrole wordt op dezelfde manier gecontroleerd als altijd: de QR-code wordt gescand en het legitimatiebewijs wordt gecontroleerd. Als alles klopt verschijnt voor de controleur een blauw scherm met een vink. Dit scherm is nu blauw in plaats van groen om voor iedereen zichtbaar te maken dat u tegen de 1G-toegangsregel (alleen testbewijs) bent gecontroleerd.

Op 15 maart beoordeelt het kabinet opnieuw of de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer, het verplichte testen voor toegang (1G) en het thuiswerkadvies nog verder moeten worden voortgezet.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Rijksoverheid
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Rijksoverheid
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Anderhalve meter afstand niet meer verplicht vanaf 25 februari
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 25 feb 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!