Nederland geeft dit jaar ongeveer € 430 miljoen uit om de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van vrouwen, mannen en jongeren in ontwikkelingslanden te verbeteren.

Ruim 15.000 politici, beleidsmakers, activisten, onderzoekers en pleitbezorgers uit meer dan 160 landen zijn deze week in Amsterdam bij de 22e Internationale AIDS-conferentie. Zij delen onderzoeksresultaten, leren van elkaar en kunnen zo effectiever aids terugdringen.

Dat is en blijft hard nodig. Vorig jaar stierven 940.000 mensen aan de gevolgen van aids. Wereldwijd zijn er bijna 37 miljoen mensen met hiv/aids. 'Er is vooruitgang, maar hiv verspreidt zich nog altijd. We slagen er nog steeds niet in om op grote schaal te zorgen voor hiv-preventie en aan 15 miljoen mensen behandeling te bieden', aldus minister Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). Ze sprak bij de opening van de conferentie AIDS 2018.

De bijeenkomst met als thema 'Breaking Barriers, Building Bridges' is de grootste wereldwijde conferentie over gezondheid en ontwikkelingsvraagstukken. Kaag: 'Wetenschappelijk gezien hebben we alle middelen om aids definitief terug te dringen in 2030. Nu is het noodzakelijk om politieke toewijding en actie te blijven mobiliseren, en samenwerking te stimuleren.'

Nederland geeft dit jaar ongeveer € 430 miljoen uit om de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van vrouwen, mannen en jongeren in ontwikkelingslanden te verbeteren. Daaronder valt hiv-preventie, het verschaffen van anticonceptiva, seksuele voorlichting en zorg voor zwangere vrouwen. 'We moeten ook de ongelijkheid op sociaal, cultureel, gender en economisch gebied aanpakken door samen te werken en een stem te geven aan de groepen die preventie en medische hulp het meest nodig hebben.'

Daarom maakt het kabinet € 10 miljoen extra vrij om hiv-preventie en aidsremmers toegankelijker te maken voor kwetsbare groepen, zoals mannen die seks hebben met mannen, drugsgebruikers, transgenders, jongeren en sekswerkers. Het bedrag wordt de komende jaren geïnvesteerd in het ondersteunen van deze groepen in regio’s waar de ziekte zich verder verspreidt, zoals Oost-Europa en Centraal-Azië, het Midden-Oosten, West- en Noord-Afrika.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Rijksoverheid
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Extra investering om aids terug te dringen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 25 jul 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!