Elke drie jaar worden afspraken besproken en herijkt zodat we samen de best mogelijke zorg en ondersteuning kunnen bieden aan kinderen met kanker

Het UMC Utrecht en het Prinses Máxima Centrum werken al sinds 2014 intensief samen. De afspraken over de dienstverlening op het gebied van Juridische Zaken, Financiën, Neurochirurgie, OK en IO-MRI zijn onlangs vernieuwd. Elke drie jaar worden afspraken besproken en herijkt zodat we samen de best mogelijke zorg en ondersteuning kunnen bieden aan kinderen met kanker. 

Gita Gallé, lid raad van bestuur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie: “Het UMC Utrecht en het Prinses Máxima Centrum zijn aan elkaar verbonden. We werken intensief samen in de dagelijkse zorg voor de kinderen met kanker. Ook werken we samen aan verschillende onderzoeksprogramma's. Met deze nieuwe samenwerkingsovereenkomst bevestigen we de afspraken die bij onze wederzijdse dienstverlening horen. Dat brengt duidelijkheid en is belangrijk om onze samenwerking in de toekomst in vertrouwen voort te kunnen zetten. Een belangrijke mijlpaal voor beide partijen.”

Chirurgie in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ)
Ook bij chirurgische ingrepen werken het WKZ en de specialisten uit het Prinses Máxima Centrum nauw samen. Daardoor kunnen we de landelijk geconcentreerde zorg voor kinderen met kanker, zo optimaal mogelijk uitvoeren. Het Prinses Máxima Centrum heeft geen eigen operatiefaciliteiten en maakt daarom gebruik van de OK’s van het WKZ. Daar worden onder andere complexe thoracale tumoroperaties uitgevoerd bij kinderen met kanker, samen met de oncologisch kinderchirurgen. Daarnaast verzorgen de kindercardio-anesthesiologen van het WKZ de ondersteuning bij deze en andere operaties van het Prinses Máxima Centrum. 

Remco van Lunteren, lid raad van bestuur van het UMC Utrecht: “Al sinds de start van het Prinses Máxima Centrum werken we nauw samen op zowel de zorg voor kinderen met kanker als het onderzoek. In die samenwerking hebben we al veel weten te bereiken. Daar bouwen we graag op voort. Tegelijkertijd is het belangrijk om bestaande afspraken tegen het licht te houden en op basis van de ervaringen in de praktijk te actualiseren. Met deze hernieuwde afspraken kunnen we de komende jaren weer vooruit om samen de best mogelijk zorg en ondersteuning te leveren.”


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: UMC Utrecht
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : UMC Utrecht
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Samenwerkingsovereenkomst UMC Utrecht en Máxima
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 16 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!