Daarom moet Compleet Zorg de zorgverlening stoppen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting Compleet Zorg uit Den Haag een aanwijzing gegeven. De inspectie heeft grote zorgen over de kwaliteit en veiligheid van de wijkverpleging die Compleet Zorg biedt. Daarom moet Compleet Zorg de zorgverlening stoppen. Pas als de inspectie heeft vastgesteld dat de thuiszorgaanbieder voldoet aan de normen voor goede zorg mag dit weer.

Dit is er aan de hand
Op 3 maart 2021 bezocht de inspectie Compleet Zorg. De inspectie zag toen mogelijke risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van zorg. De inspectie nodigde het bestuur uit hierover een gesprek te voeren. Hier gaf het bestuur geen gehoor aan. Compleet Zorg liet later weten de zorgverlening te stoppen. Daarop liet de inspectie weten dat als Compleet Zorg weer zorg wilde gaan leveren, er eerst verbeteringen doorgevoerd moesten worden. Ook moest de zorgaanbieder dit melden bij de inspectie.

De inspectie heeft vastgesteld dat Compleet Zorg toch weer zorg verleent. Tijdens het toezichttraject stellen de bestuurders zich niet meewerkend op en zijn zij niet bereikbaar. Ook levert Compleet Zorg opgevraagde informatie niet of niet compleet aan. De informatie die de inspectie wel ontving, nam de zorgen over de kwaliteit en veiligheid van de zorg niet weg. Om die reden is ingrijpen van de inspectie nodig.

Hoe nu verder
Compleet Zorg moet op zijn laatst 5 mei 2023 de zorgverlening stoppen. Om een einde te maken aan de risico’s voor de veiligheid van cliënten is deze ingrijpende maatregel nodig. Compleet Zorg mag pas weer zorg bieden als de thuiszorgaanbieder voldoet aan de normen uit de aanwijzing.

Documenten
Aanwijzing Stichting Compleet Zorg, Den Haag, april 2023
Rapport Stichting Compleet Zorg, Den Haag, april 2023

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 02 mei 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!