De inspectie had ernstige zorgen over de kwaliteit en de veiligheid van de zorg

Stichting Health Care in Rijswijk (Lange Kleiweg) is gestopt met het bieden van wijkverpleging. Hiermee is de aanwijzing die de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft opgelegd geëindigd. De inspectie had ernstige zorgen over de kwaliteit en de veiligheid van de zorg.

Dit was er aan de hand
Op 5 april 2024 heeft de inspectie Stichting Health Care een aanwijzing gegeven. In die aanwijzing staat dat Stichting Health Care voor 19 april 2024 moest stoppen met het bieden van wijkverpleging en alle cliënten zorgvuldig moest overdragen aan een andere zorgaanbieder.

De inspectie zag ernstige tekortkomingen in de zorg. Stichting Health Care voldeed aan geen enkele norm waar de inspectie naar keek. Daardoor waren er hoge risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Verder werkte Stichting Health Care niet mee aan het toezicht van de inspectie. Pas na vaak aandringen en een last onder dwangsom stuurde Stichting Health Care informatie over de zorg, maar nog steeds niet volledig.

Hoe nu verder
De inspectie stelt vast dat Stichting Health Care geen zorg meer verleent en dat ook niet meer van plan is. Stichting Health Care is geen zorgaanbieder meer in de zin van de Wkkgz. Hiermee is de aanwijzing geëindigd. Als Stichting Health Care toch weer begint met zorg verlenen, dient de bestuurder dit te melden bij de inspectie.

Stichting Health Care is gevestigd aan de Lange Kleiweg in Rijswijk. Niet te verwarren met zorgaanbieder The Healthcare, ook in Rijswijk.

Documenten
Einde aanwijzing (deel 2) Stichting Health Care, Rijswijk, augustus 2024

Bron: IGJ