Bij een bezoek aan deze locatie zag de inspectie dat de instelling niet voldoet aan de normen voor goede zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd geeft Arduin voor locatie Aagtekerke een aanwijzing. Bij een bezoek aan deze locatie zag de inspectie dat de instelling voor jongeren met een licht verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek niet voldoet aan de normen voor goede zorg. De zorglocatie scoort onvoldoende op de thema’s ‘Deskundige zorgverlener’, ‘Sturen op kwaliteit en veiligheid’, ‘Medicatieveiligheid’ en ‘Vrijheidsbeperking’. Daarnaast komen de kwartaalrapportages van de raad van bestuur en de bevindingen van de inspectie niet overeen. Ook dit tast het vertrouwen van de inspectie in Arduin aan.

Hoe nu verder?
Eerder legde IGJ aan deze locatie een bevel op. Het bevel hield in dat de zorg aan de inwonende Bopz-cliënten op deze locatie moest worden beëindigd. Bij een bezoek van de inspectie op 2 oktober bleek dat van de zes cliënten met een rechterlijke machtiging vier cliënten zijn overgeplaatst naar een andere zorgaanbieder. Voor twee cliënten was een andere oplossing gevonden. Het bevel is vervolgens beëindigd. Omdat er wel zorgen blijven bestaan, geeft IGJ Arduin nu een aanwijzing.

Arduin moet de tekortkomingen in behandelcentrum Aagtekerke binnen zes weken wegnemen. Tot die tijd mag Arduin locatie Aagtekerke geen nieuwe cliënten aannemen. Ook moet Arduin de twee Bopz-cliënten die nog in zorg zijn bij Arduin, locatie Aagtekerke, overdragen aan een andere zorgaanbieder.

Er zijn bredere zorgen over de kwaliteit en veiligheid bij Arduin. Daarover is de inspectie in gesprek met de raad van bestuur van Arduin. De inspectie volgt de situatie intensief en legt waar nodig maatregelen op die moeten leiden tot goede zorg. Zij maakt hierbij periodieke afwegingen of en welke maatregelen hierbij het meest effectief zijn.

Documenten
Aanwijzing Arduin, locatie Aagtekerke, oktober 2018
Reactie Arduin op aanwijzing locatie Aagtekerke, oktober 2018
Stichting Arduin, behandelcentrum Aagtekerke, september 2018


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor Arduin locatie Aagtekerke na zorgen over kwaliteit
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 18 okt 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!