Dinsdag 2 mei bezegelden Aegon en het VUmc Alzheimercentrum hun 15-jarige samenwerking met een nieuw contract waarin Aegon ook de komende vijf jaar alzheimeronderzoek steunt.

Deze financiële steun is onmisbaar. Het helpt wetenschappers van het VUmc Alzheimercentrum bij het bereiken van hun doel: de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie behandelbaar maken door wetenschappelijk onderzoek.

Prof. dr. Philip Scheltens, directeur VUmc Alzheimercentrum: "Dankzij deze ondersteuning van Aegon staat het VUmc Alzheimercentrum al meer dan tien jaar aan de wereldwijde top van onderzoek. Onze wetenschappers kunnen hiermee direct inspelen op de nieuwste internationale ontwikkelingen op het gebied van vroege diagnostiek en behandeling van de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Mede door de steun is het VUmc Alzheimercentrum in staat om flexibel te zijn."

Maarten Edixhoven, algemeen directeur Aegon Nederland: "De afgelopen jaren heeft het VUmc Alzheimercentrum laten zien dat onderzoek cruciaal is voor het aanpakken van deze slopende ziekte. Ook de komende jaren zal onderzoek hard nodig zijn, en we zijn blij dat we daar op deze manier een bijdrage aan kunnen leveren." Van 2018 tot en met 2023 zal Aegon het VUmc Alzheimercentrum financieel steunen. Ook de afgelopen 15 jaar was Aegon de belangrijkste partner van het VUmc Alzheimercentrum.

Uiteindelijk genezen
Er zijn in Nederland ongeveer 260.000 mensen met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. En dit aantal groeit snel, want naar schatting zijn dat er in 2040 zo'n half miljoen. Tien procent van hen is jonger dan 65 jaar. Het onderzoek van VUmc Alzheimercentrum concentreert zich op methoden om deze ingrijpende ziekte te begrijpen, zo vroeg mogelijk op te sporen en uiteindelijk te genezen.

Bron: VUmc