Gelre Ziekenhuizen heeft een zorgbeleidsplan opgesteld. Hiermee voldoet zij aan de voorwaarden van de aanwijzing.

Daarom heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) besloten om de aanwijzing te beëindigen.

De raad van bestuur moest binnen één maand een zorgbeleidsplan schrijven dat past bij een ziekenhuis zonder intensive care. In het plan moest precies staan welke zorg het ziekenhuis zonder intensive care (locatie Zutphen). aan welke groepen patiënten kan leveren en hoe daarover met patiënten, huisartsen en ambulancedienst wordt gecommuniceerd.

Bevindingen
Begin mei 2017 heeft het ziekenhuis het ‘Zorgbeleidsplan HC/IC Gelre Ziekenhuizen locatie Zutphen’ aan de inspectie verstrekt. De inspectie heeft onder meer op locatie onderzocht of met deze versie van het zorgbeleidsplan aan de voorwaarden van de aanwijzing werd voldaan. Tijdens dit onderzoek heeft het ziekenhuis het zorgbeleidsplan op enkele onderdelen gewijzigd. Het bestuur heeft duidelijk gemaakt welke zorg het ziekenhuis in Zutphen nog kan leveren zonder intensive care. Patiënten die mogelijk IC-zorg nodig hebben kunnen niet op de locatie Zutphen behandeld worden.

Conclusie
De Gelre Ziekenhuizen heeft voldaan aan de eisen van de aanwijzing om een zorgbeleidsplan op te stellen. Daarom heeft de inspectie besloten om de aanwijzing te beëindigen. Wel benadrukt de inspectie dat de zorgverlening volgens het zorgbeleidsplan aangeboden moet worden. Ook benadrukt de inspectie dat zij ervan uit gaat dat het zorgbeleidsplan als dat nodig is wordt bijgesteld.

Bijvoorbeeld doordat het zorgaanbod of de zorgverlening is veranderd. Dit is voor de raad van bestuur en voor alle zorgverleners belangrijk om goede zorg te kunnen blijven leveren. De inspectie zal beide aspecten, dus zowel het werken volgens het zorgbeleidsplan als het tijdig bijstellen van het zorgbeleidsplan bij nieuwe ontwikkelingen, nauwlettend volgen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 28 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!