Het EMA verhuist per 30 maart 2019 van Londen naar Amsterdam.

Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) verhuist per 30 maart 2019 van Londen naar Amsterdam. Totdat het permanente gebouw aan de Zuidas klaar is zal het EMA gehuisvest worden in het Spark-gebouw in Sloterdijk. Dat heeft minister Bruno Bruins voor Medische Zorg vandaag bekend gemaakt. Het gebouw staat pal naast station Amsterdam Sloterdijk en ligt daarmee op 10 minuten treintijd vanaf Schiphol. Minister Bruno Bruins, EMA Directeur Guido Rasi en locoburgemeester van Amsterdam, Udo Kock gaven tijdens een persconferentie een toelichting op het project rondom de verhuizing.

Eén tijdelijke locatie
Het Spark-gebouw beschikt ook over conferentiefaciliteiten. Dit betekent dat het EMA  op één locatie kan functioneren. Het definitieve gebouw hoeft daardoor niet meer in verschillende fases te worden opgeleverd, zoals eerst het plan was. De bouw kan ongestoord doorgaan. Oplevering staat gepland voor november 2019.

Projectteam
Nederland legt de nadruk op een goede persoonlijke begeleiding voor de EMA- medewerkers bij het vinden van woonruimte, scholen en ondersteuning en bij alle administratieve procedures die nodig zijn bij een verhuizing naar een ander land. Hiertoe is bij het EMA in Londen een speciale helpdesk geopend. Naar verwachting start medio februari 2018 de persoonlijke begeleiding van EMA-medewerkers en hun huishoudens. Hiervoor is een openbare aanbesteding gestart die in februari tot een besluit zal leiden. De gemeente Amsterdam ontvangt hiervoor een bijdrage van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) van €2.500.000,-. Verwacht wordt dat al in de tweede helft van 2018 de eerste huishoudens naar Nederland zullen verhuizen.

Meer informatie over het Spark gebouw kunt u hier vinden: http://spark.amsterdam/

Documenten
Kamerbrief over voortgang verhuizing EMA


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Rijksoverheid
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: EMA tijdelijk naar Spark gebouw in Amsterdam Sloterdijk
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 29 jan 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!