Op woensdag 6 januari 2021 zijn de eerste coronavaccins toegediend aan zorgverleners in de verpleeghuiszorg en de acute zorg

Maandag 18 januari zijn de eerste coronavaccins toegediend bij bewoners van verpleeghuizen en zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. In totaal worden 15.000 BionTech/Pfizer-vaccins uitgereden naar twaalf grote zorginstellingen in het land. Al deze vaccins worden deze week toegediend door instellingsartsen op meerdere locaties van de instellingen.

Deze eerste groep bewoners van verpleeghuizen en zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking maakt deel uit van een grotere groep van in totaal 155.000 mensen. Voor de vaccinatie van de eerste groep is door de (wettelijke) vertegenwoordigers van de bewoners al toestemming verleend. Zij ontvangen over drie weken de tweede prik. De overige 140.000 mensen komen in de komende weken aan bod.

Reeds gevaccineerd
Op woensdag 6 januari 2021 zijn de eerste coronavaccins toegediend aan zorgverleners in de verpleeghuiszorg en de acute zorg. De eerste vaccinatieronde van de zorgmedewerkers in de directe COVID-zorg in ziekenhuizen is inmiddels afgerond. Afgelopen anderhalve week hebben circa 40.000 zorgmedewerkers in de ziekenhuizen een vaccin toegediend gekregen. Bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  zijn bijna alle tijdslots voor zorgmedewerkers van verpleeghuizen gevuld. Sinds afgelopen vrijdag zijn alle GGD-priklocaties geopend en daarmee worden de komende weken 204.000 zorgmedewerkers gevaccineerd. Dit aantal zal oplopen als meer vaccins beschikbaar komen. Tot en met dit weekend heeft de GGD ruim 35.000 zorgmedewerkers gevaccineerd.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Coronavaccinatie voor eerste bewoners van verpleeghuizen en zorginstellingen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 18 jan 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!