De Veni is een persoonsgebonden wetenschappelijke beurs

NWO heeft aan 188 veelbelovende onderzoekers uit de volle breedte van de wetenschap Veni-financiering van maximaal 280.000 euro toegewezen. De laureaten kunnen daarmee in de komende drie jaar hun eigen onderzoeksideeën verder ontwikkelen.

De Veni is een persoonsgebonden wetenschappelijke beurs, maakt onderdeel uit van het NWO-Talentprogramma en richt zich op onderzoekers die recent gepromoveerd zijn. Zij gaan onderzoek doen binnen de volle breedte van de wetenschap. De 188 beurzen uit de Veni-ronde van 2022 zijn verdeeld over 26 beurzen bij ZonMw, 23 bij Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW), 69 bij Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) en 70 bij Sociale en Geesteswetenschappen (SGW). De projecten die financiering ontvangen richten zich dan ook op de meest uiteenlopende onderwerpen: van rivierdelta’s op Mars tot toekomstbestendige huisartsenzorg en van de kruistochten van Lodewijk IX tot vliegende robots voor het onderhoud van offshore windturbines.

In het overzicht van de toewijzingen staan de namen van alle laureaten, de kennisinstellingen waaraan zij zijn verbonden en korte samenvattingen van hun onderzoeksprojecten.

Bekijk de Veni-laureaten van 2022

Feiten & cijfers
De Veni’s worden jaarlijks door NWO toegekend. Onder de 1462 vooraanmeldingen zaten 792 (54 procent) mannen, 648 (44 procent) vrouwen. Van 22 aanvragers was het geslacht onbekend. Van de 188 toekenningen gaan er 100 naar mannelijke en 88 naar vrouwelijke kandidaten; honoreringspercentages van respectievelijk 13 en 14 procent. In de domeinen Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) en Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW) is extra geld beschikbaar ter stimulering van vrouwelijke onderzoekers in bèta en techniek. In beide domeinen heeft dat geleid tot het toewijzen van vijf additionele Veni-beurzen.

Kijk hier voor verdere informatie

Bron: NWO


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NWO
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NWO
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Veni-beurs voor 188 wetenschappers uit alle domeinen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 03 aug 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!