Oproep terugkerende reizigers uit omikron risico-landen om zich te laten testen

Op 26 november zijn 624 uit Zuid-Afrika terugkerende passagiers door GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst Kennemerland op Schiphol getest op het coronavirus. Daarvan kregen 61 passagiers een positieve testuitslag. Om vast te stellen om welke coronavariant het gaat zijn deze testmonsters voor verdere analyse naar het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu gestuurd. In dit nog lopende sequentieonderzoek is tot nu toe bij 13 van de  positieve testen de omikronvariant vastgesteld. Het onderzoek is nog niet afgerond. Mogelijk wordt de nieuwe variant in meer testmonsters aangetroffen.

De omikronvariant werd voor het eerst gemeld in Zuid-Afrika. Inmiddels is deze variant op verschillende plaatsen in de wereld opgedoken.

Oproep terugkerende reizigers uit omikron risico-landen om zich te laten testen 
Mensen die op maandag 22 november 2021 of daarna zijn teruggekeerd uit: 
Zuid-Afrika, Botswana, Malawi, Lesotho, Swaziland, Namibië, Mozambique en Zimbabwe, worden opgeroepen om zich te laten testen, óók als zij geen klachten hebben.

Voor deze mensen is een speciaal telefoonnummer geopend waar zij een testafspraak kunnen maken. Dat nummer is 0800-5005.

Het is belangrijk dat  personen die onlangs uit een van de bovengenoemde risicolanden naar Nederland zijn gereisd om in quarantaine te gaan en thuis te blijven.

Ook als er geen klachten zijn en ook als je gevaccineerd bent of eerder positief testte op COVID-19.
Ontvang ook geen bezoek. In ieder geval totdat de uitslag van de test bekend is en op aanwijzing van de GGDGemeentelijke GezondheidsdienstGemeentelijke Gezondheidsdienst.

Stop verdere verspreiding, houd je aan de maatregelen
Net als bij alle varianten van het coronavirus geldt ook bij de omikronvariant: houd je aan de maatregelen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Coronavariant omikron tot nu toe in 13 positieve testen aangetroffe
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 28 nov 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!