In alle regio’s en alle leeftijdsgroepen steeg het aantal meldingen.

Het aantal nieuwe patiënten dat met COVID-19 in het ziekenhuis werd opgenomen, steeg in de afgelopen week van 3 november tot en met 9 november 2021 naar 1.137 opnames, 18% meer dan een week eerder. Op de ICintensive care werden 204 nieuwe COVID-19 patiënten opgenomen (+40%). In de afgelopen week zijn er 45% meer personen met een positieve coronatest gemeld dan in de week ervoor. In alle regio’s en alle leeftijdsgroepen steeg het aantal meldingen.

Voorkom verspreiding door je aan de basismaatregelen te houden, ook als je gevaccineerd bent. Blijf thuis bij klachten en laat je testen bij de GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst. Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en werk zoveel mogelijk thuis. Was vaak je handen, hoest en nies in je elleboog en schud geen handen en zorg voor voldoende frisse lucht.

Alle wekelijkse COVID-19-cijfers staan in een tabel en in grafieken op de RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu-website.

Ziekenhuisopnames in de afgelopen week
Het aantal patiënten met COVID-19 dat in de afgelopen week werd opgenomen in het ziekenhuis, steeg in vergelijking met de week ervoor van 960 naar 1137 personen. Er werden 204 patiënten met COVID-19 opgenomen op de ICintensive care, dat zijn 58 nieuwe patiënten meer dan in de week ervoor (+40%).

Er zijn regionale verschillen in de ziekenhuisopnames. In de afgelopen kalenderweek werden, afgezet tegen het aantal inwoners in de regio, de meeste patiënten met COVID-19 opgenomen in ziekenhuizen in de regio’s Zuid-Holland-Zuid, Limburg-Noord, Limburg-Zuid, Gelderland-Zuid en IJsselland.

Stijging positieve coronatesten in alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen
Afgelopen week* werden 76.790 positieve testuitslagen gemeld, een stijging van 45% vergeleken met de voorgaande week. Per 100.000 inwoners kregen 439 personen een positieve testuitslag. Ruim 417.911 mensen lieten zich testen bij de GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst, dat is 45% meer dan de week ervoor. Het percentage mensen met een positieve testuitslag bleef gelijk met 17,2%, inclusief testen ter bevestiging van een positieve zelftest.

In alle leeftijdsgroepen nam het aantal SARSsevere acute respiratory syndrome-CoVcoronavirus-2 meldingen toe. In alle veiligheidsregio’s is een toename van het aantal gemelde positieve testen zichtbaar. In de veiligheidsregio’s Limburg-Zuid (687), Zuid-Holland-Zuid (626), Limburg-Noord (579), Hollands-Midden (551) en Gelderland-Midden (518) werden de meeste positieve testuitslagen gerapporteerd per 100.000 inwoners.

Reproductiegetal
Het meest recente reproductiegetal van 25 oktober, gebaseerd op het aantal positieve coronatesten bleef nagenoeg onveranderd en ging van 1,20 naar 1,19 (ondergrens 1,16 – bovengrens 1,21). Dit betekent dat 100 mensen die corona hebben samen 119 nieuwe personen besmetten.

*Het aantal meldingen van positieve testen dat tussen 2 november 2021 10:01 en 9 november 2021 10.00 uur aan het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zijn gemeld. De testen die in de GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst teststraten zijn afgenomen, ziekenhuisopnames en ICintensive care-opnames zijn naar kalenderweken.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Bijna 77.000 mensen positief getest, 1.137 nieuwe COVID-19 ziekenhuisopnames
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 09 nov 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!