Geld inzamelen voor een medische behandeling in het buitenland is de afgelopen jaren fors toegenomen

Artsen maken zich zorgen over de sterke groei van medische crowdfunding, zo blijkt uit onderzoek door De Volkskrant. Behandelaars schetsen volgens de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie en de Nederlandse Vereniging voor Neurologie een te rooskleurig beeld. Zorgverzekeraars begrijpen de zorgen van neurologen en oncologen. Soms gaat het om wetenschappelijk onderbouwde behandelingen in het buitenland, maar vaak wordt geld ingezameld voor experimentele behandelingen waarvan de effectiviteit en de risico's onduidelijk zijn. 

Geld inzamelen voor een medische behandeling in het buitenland is de afgelopen jaren fors toegenomen, vooral onder patiënten die in Nederland uitbehandeld zijn. Met medische crowdfunding wordt geld opgehaald voor vaak dure behandelingen die in ons land niet vergoed worden. De Nederlandse overheid bepaalt wat verzekerde zorg is en via de basisverzekering wordt vergoed. Verzekerden kunnen met vragen over vergoeding van zorg altijd contact opnemen met hun zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars kunnen zich voorstellen dat er patiënten zijn die zich richten op - veelal - experimentele behandelingen, maar benadrukken tegelijkertijd dat contact daarover met hun eigen behandelend arts essentieel is.

Lees hier het Volkskrant-artikel.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Zorgverzekeraars begrijpen zorgen artsen over sterke groei medische crowdfunding
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 08 jun 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!