LUXs werd op 19 juni geopend door statistiekgrootheid Bradley Efron van Stanford University

Geeft roken een hoger risico op dementie? En waarom krijgen sommige mensen met overgewicht last van diabetes, terwijl anderen gezond oud worden? Om hier onderzoek naar te kunnen doen, zijn goede statistische methodes en analyses nodig. Daarom is het LUMC trots op LUXs, het nieuwe Leidse instituut voor statistiek.

In LUXs participeren verschillende faculteiten van de Universiteit Leiden. Vanuit het LUMC is de afdeling Biomedical Data Sciences nauw betrokken. Saskia le Cessie, hoogleraar medische statistiek van het LUMC, is erg blij met het nieuwe instituut. ‘Statistiekonderzoekers zitten erg verspreid over de universiteit, maar alles bij elkaar hebben we het grootste statistiekinstituut van Nederland. Dit instituut wordt nu zichtbaarder en samenwerking wordt nog vanzelfsprekender.’ Samen met de faculteiten W&N en FSW van de Universiteit Leiden en Wageningen UR en VUMC verzorgt het LUMC de Engelstalige masteropleiding Statistical Science for the Life and Behavioral Sciences.

Betere zorg door data-analyse
Het nieuwe centrum past ook goed binnen Population Health, een van de speerpunten waar het LUMC op inzet. Bij Population Health werken artsen, datawetenschappers, bestuurskundigen en sociale wetenschappers aan manieren om de gezondheid van mensen te verbeteren en gezondheidsverschillen te verkleinen. Dit doen ze door informatie te analyseren die in de routinezorg wordt geregistreerd. Een heel nieuwe manier van werken, die leidt tot zorg die nog beter aansluit bij wat mensen nodig hebben.

LUXs werd op 19 juni geopend door statistiekgrootheid Bradley Efron van Stanford University. Meer weten over de opening van LUXs? Lees het artikel Statistische 'rockster' Brad Efron opent Leids statistiekcentrum LUXs op de website van de Universiteit Leiden.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : LUMC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Leiden opent eerste statistiekcentrum van Nederland
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 24 jun 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!