Directeur Sonja Kersten heeft vandaag aan V&VN-medewerkers, het demissionair bestuur van V&VN en de Ledenraad laten weten dat zij haar functie als directeur per 1 oktober 2019 beschikbaar stelt.

In het vertrouwen dat op korte termijn een nieuw (interim) bestuur aantreedt, zal zij haar taken overdragen.

Sonja Kersten: “Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van de belangrijkste beroepsgroep van Nederland. Verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten maken iedere dag het verschil in het leven van miljoenen Nederlanders. Dat is zó waardevol. Ik heb me als directeur hard gemaakt voor een krachtigere stem, meer zeggenschap, waardering en betere loopbaanmogelijkheden voor de beroepsgroep. Onder andere via wet BIG-II. Echter, het wetsvoorstel voelde voor veel verpleegkundigen juist niet als waardering. Het feit dat ik medeverantwoordelijk ben voor de ontstane onrust raakt mij diep. Na het vertrek van het bestuur ben ik gebleven om de continuïteit te borgen en om er te zijn voor alle toegewijde V&VN-medewerkers. Ik hoop dat mijn opvolger verder kan bouwen aan het versterken van de positie van verpleegkundigen.”

Het bestuur is Sonja Kersten erkentelijk voor haar bereidheid om nog tijdelijk aan te blijven in het belang van de continuïteit van de vereniging. Onder haar leiding is V&VN gegroeid, heeft de vereniging zich ontwikkeld en hebben we met elkaar mijlpalen gevierd. Sonja Kersten heeft zich als directeur met passie ingezet voor verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : V&VN
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.venvn.nl/Berichten/ID/3294147/Directeur-VVN-Sonja-Kersten-kondigt-vertrek-aan
Originele titel: Directeur V&VN Sonja Kersten kondigt vertrek aan
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2019-09-12

Relevante artikelen ...

Formeel een streep door wetsvoorstel BIG-II Er gaat definitief een streep door het wetsvoorstel BIG-II. Het gesprek over functiedifferentiatie van verpleegkundigen verplaatst zich wat minister B... Anders Wed, 09 Oct 2019, 07:39:57