Op Depressie Connect kunnen deelnemers ervaringen in het omgaan met depressie uitwisselen, informatie delen, vragen stellen of andermans verhalen lezen

Depressie Connect, is een online community voor mensen met depressie en hun naasten, waarin deze ervaringen uitgewisseld worden in het omgaan met depressie. Het digitale platform is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de Depressie Vereniging en Pro Persona GGz. Depressie Connect maakt kans op een Appeltje van Oranje 2021. Vanaf 11 januari kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op Depressie Connect als favoriet. Er zijn in totaal 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten

Stemmen kan tot en met woensdag 20 januari Depressie Connect | Appeltjes van Oranje (appeltjevanoranje.nl).

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Mentale Kracht. Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, zich weer goed voelen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Het project dat de meeste stemmen in de wacht sleept, gaat in elk geval door naar de laatste tien. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Depressie Connect
Op Depressie Connect kunnen deelnemers ervaringen in het omgaan met depressie uitwisselen, informatie delen, vragen stellen of andermans verhalen lezen. Deelnemers vinden (h)erkenning en verbondenheid bij elkaar. Het is een plek waar lotgenoten van elkaar kunnen leren, iedereen is welkom en kan anoniem deelnemen op het forum. Depressie Connect bestaat nu 1,5 jaar en is een succes! Op het forum voor mensen met depressie zijn al 1400 deelnemers actief. De sfeer tussen lotgenoten is bemoedigend en ondersteunend. Er is een grote groep van actieve gebruikers, die elkaar online een hart onder de riem steken. Om de veiligheid te bewaken wordt Depressie Connect dagelijks gescreend door ervaringsdeskundigen van de Depressie Vereniging.

Gebruiker Depressie Connect: “Ik hoop dat we elkaar vast blijven houden op dit forum, want eenzaamheid is brandstof voor depressieve gedachten. En door hier elkaar op te zoeken kunnen we dat doorbreken!”

Online lotgenotencontact ten tijde van corona
Depressie Connect is een online medium dat erg goed past bij deze periode waarin we door de covid-19 maatregelen meer aan huis gebonden zijn. Depressie Connect biedt 24/7 de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier contact te houden met gelijkgestemden. Het digitale lotgenotencontact is weliswaar geen vervanging van face-to-face contact, maar kan een uitvalsbasis vormen waar behandelingen, sociale afspraken of familiebezoekjes wegvallen. Het blijkt een krachtig alternatief, en vormt een mooie aanvulling op de face-to-face supportgroepen van de Depressie Vereniging.

Koningin Máxima
De prijzen worden uitgereikt door Koningin Máxima. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Depressie Vereniging
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Depressie Vereniging
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Depressie Connect van de Depressie Vereniging maakt kans op Appeltje van Oranje 2021
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 11 jan 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!